Svinjski podbradak s paprikom i češnjakom
Sastojci:
- 1,5 kg svinjskog podbratka
- 1 glavica češnjaka
- mljevena crvena paprika (poluljuta)
- sol
Priprema:
U prikladnoj posudi kuhajte svinjski podbradak u dosta posoljene vode, tako da njome bude potpuno pokriven. Kuhanje traje otprilike 2,5 sata. Po potrebi dolijte vode. Zatim kuhani podbradak pažljivo izvadite iz vode, stavite ga u plitku zdjelu i odmah vrućeg pospite mljevenom paprikom, tako da njome bude pokriven, i nasjeckanim češnjakom. Nakon što se podbradak ohladi, držite ga u hladnjaku do posluživanja. Ovaj slavonski specijalitet odlièno prija uz salatu od graha s lukom i vruće lepinje pečene u krušnoj peći.
- Vrijeme pripreme: 3 sata
- Broj osoba: 10
- Vaše oznake (tagovi): svinjski podbradak / slavonsko jelo
- Sastojci: svinjski podbradak / sol / mljevena crvena paprika / češnjak