Svinjski podbradak s paprikom i češnjakom

recepti_bez_slike
1,5 kg svinjskog podbratka 1 glavica češnjaka mljevena crvena paprika (poluljuta) sol Priprema: U prikladnoj posudi kuhajte svinjski podbradak u dosta posoljene vode, tako da njome bude potpuno pokriven. Kuhanje traje otprilike 2,5 sata. Po potrebi dolijte vode. Zatim kuhani podbradak pažljivo izvadite iz vode, stavite ga u plitku zdjelu i odmah vrućeg pospite mljevenom paprikom, tako da njome bude pokriven, i nasjeckanim češnjakom. Nakon što se podbradak ohladi, držite ga u hladnjaku do posluživanja. Ovaj slavonski specijalitet odlièno prija uz salatu od graha s lukom i vruće lepinje pečene u krušnoj peći.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+173)

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog podbratka
  • 1 glavica češnjaka
  • mljevena crvena paprika (poluljuta)
  • sol

Priprema:

U prikladnoj posudi kuhajte svinjski podbradak u dosta posoljene vode, tako da njome bude potpuno pokriven. Kuhanje traje otprilike 2,5 sata. Po potrebi dolijte vode. Zatim kuhani podbradak pažljivo izvadite iz vode, stavite ga u plitku zdjelu i odmah vrućeg pospite mljevenom paprikom, tako da njome bude pokriven, i nasjeckanim češnjakom. Nakon što se podbradak ohladi, držite ga u hladnjaku do posluživanja. Ovaj slavonski specijalitet odlièno prija uz salatu od graha s lukom i vruće lepinje pečene u krušnoj peći.

 

Prosjek: 4 (+173)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)