Svitak od kelja
Nemojte se mrštiti na pomisao na kelj, jer je ovaj svitak pun pogodak. Poslužite uz rajčicu i pire, i bit će još ukusnije jelo!
Sastojci:
- Glavica kelja
- Glavica luka
- 50 dag slanine
- 400 g mješanog mljevenog mesa
- jaje
- sol
- papar
- muškatni oraščić - svježe naribani
- ulje
Priprema:
Odvojite 16 listova kelja, za 4 osobe bit će to dovoljno. Izrežite zdebljane dijelove, a srednji dio kelja, bez korijena, nasjeckajte. Stavite vodu da se ugrije, posolite. Prokuhajte listove minutu i ocjedite, te nasjecakjte luk. Promješajte u zdjeli luk, slaninu, meso, usitnjeni kelj. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Dva komada folije, cca 30 cm premažite uljem, i na svaku stavite po osam listova koje presavijete, te meso rasporedite po listovima kelja. Preklopite listove preko mesa, i svaki svitak omotajte aluminijskom folijom. Pecite cca 45 minuta.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): svitak od kelja
- Sastojci: ulje / sol / slanina / papar / muškatni oraščić / mljeveno meso / luk / kelj / jaje