Svitak od kelja

Autor: andi980   (palac x 1779) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Glavica kelja Glavica luka 50 dag slanine 400 g mješanog mljevenog mesa jaje sol papar muškatni oraščić - svježe naribani ulje Priprema: Odvojite 16 listova kelja, za 4 osobe bit će to dovoljno. Izrežite zdebljane dijelove, a srednji dio kelja, bez korijena, nasjeckajte. Stavite vodu da se ugrije, posolite. Prokuhajte listove minutu i ocjedite, te nasjecakjte luk. Promješajte u zdjeli luk, slaninu, meso, usitnjeni kelj. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Dva komada folije, cca 30 cm premažite uljem, i na svaku stavite po osam listova koje presavijete, te meso rasporedite po listovima kelja. Preklopite listove preko mesa, i svaki svitak omotajte aluminijskom folijom. Pecite cca 45 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+523)
Nemojte se mrštiti na pomisao na kelj, jer je ovaj svitak pun pogodak. Poslužite uz rajčicu i pire, i bit će još ukusnije jelo!

Sastojci:

  • Glavica kelja
  • Glavica luka
  • 50 dag slanine
  • 400 g mješanog mljevenog mesa
  • jaje
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić - svježe naribani
  • ulje

Priprema:

Odvojite 16 listova kelja, za 4 osobe bit će to dovoljno. Izrežite zdebljane dijelove, a srednji dio kelja, bez korijena, nasjeckajte. Stavite vodu da se ugrije, posolite. Prokuhajte listove minutu i ocjedite, te nasjecakjte luk. Promješajte u zdjeli luk, slaninu, meso, usitnjeni kelj. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Dva komada folije, cca 30 cm premažite uljem, i na svaku stavite po osam listova koje presavijete, te meso rasporedite po listovima kelja. Preklopite listove preko mesa, i svaki svitak omotajte aluminijskom folijom. Pecite cca 45 minuta.

Prosjek: 4 (+523)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)