Tarana s mlijekom i medom
Sastojci:
- 20 dag brašna
- 1 jaje
- 1 litra mlijeka
- 2 žlice meda
postupak pripreme:
Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite tvrdo tijesto, pa ga izribajte na sitnijem ribežu u taranu. Zatim taranu stavite na čisti ubrus da se malo prosuši. Mlijeko kuhajte da zakipi, pa zakuhajte taranu i kuhajte oko 10 minuta. Tada skinite s vatre, dodajte med, promiješajte da se med otopi i poslužite još toplo.
Savjet: Veće količine brašna u kući morate čuvati na posve suhom mjestu jednom u 10 dana obvezno promiješati drvenom žlicom.
Savjet: Kad umjesto šećera koristite med, vodite računa o tome da med nije sladak kao šećer; tako da velika šalica meda, primjerice, zamjenjuje tri četvrtine šalice šećera.
Savjet: Samo prirodni med je pravi med, pa bi ga trebalo kupovati kod provjerenih proizvođača, zbog mogućih krivotvorina.