Tikvice s mljevenim mesom

recepti_bez_slike
5 tikvice po mogućnosti s svijetlo zelene ili žute kore 2 luka 2 češnjaka 2 rajčice 4 žlice maslinovog ulja 250 g mljevenog mesa sol crni papar svježe mljeveni jedna hrpa od kopra i kopar za ukras Priprema: Operite tikvice i kuhinjskim nožem lagano ostružite koru. Tikvice narežite na ploške debljine jedancm. Luk i češnjak ogulite. Luk izrežite na pola po dužini i narežite na uske trake. Nasjeckati češnjak. Ogulite rajčice, maknuite sjemenke. Zagrijte ulje u loncu za pirjanje, popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Meso sitno isjeckajte, dodajte u lonac i pržite 2-3 minute. Umiješajte rajčice i kuhajte sve dok tekućina ne ispari. Dodajte tikvice, poklopite i kuhajte 2 minute. Posolite i popaprite. Nasjeckajte i dodajte kopar. Podlijte sa 1 dcl vruče vode, promješajte i kuhajte još par minuta, ali tikvice se ne smiju raspasti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Recept moje najbolje prijateljice za najukusniji recept s tikvicama koji sam probala.

Sastojci:

  • 5 tikvice po mogućnosti s svijetlo zelene ili žute kore
  • 2 luka
  • 2 češnjaka
  • 2 rajčice
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 250 g mljevenog mesa
  • sol
  • crni papar svježe mljeveni
  • jedna hrpa od kopra i kopar za ukras

Priprema:

Operite tikvice i kuhinjskim nožem lagano ostružite koru. Tikvice narežite na ploške debljine jedancm.
Luk i češnjak ogulite. Luk izrežite na pola po dužini i narežite na uske trake. Nasjeckati češnjak. Ogulite rajčice, maknuite sjemenke. Zagrijte ulje u loncu za pirjanje, popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Meso sitno isjeckajte, dodajte u lonac i pržite 2-3 minute.
Umiješajte rajčice i kuhajte sve dok tekućina ne ispari. Dodajte tikvice, poklopite i kuhajte 2 minute. Posolite i popaprite. Nasjeckajte i dodajte kopar. Podlijte sa 1 dcl vruče vode, promješajte i kuhajte još par minuta, ali tikvice se ne smiju raspasti.

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika pinky's

moja mama ove godine ima puno tikvica i više ne znam na koji način da ih spremim pa sam se danas odlučila za ovaj recept. Već sam ga radila prošle godine i svima se dopalo pa ću danas malo podsjetiti društvo. Inače, jucer smo ih jeli pohane, neki dan sam radila popečke i nakon ovog danas mislim da ćemo malo pauzirati.

2
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

moze li slikica bar jedna