Tikvice s mljevenim mesom
Sastojci:
- 5 tikvice po mogućnosti s svijetlo zelene ili žute kore
- 2 luka
- 2 češnjaka
- 2 rajčice
- 4 žlice maslinovog ulja
- 250 g mljevenog mesa
- sol
- crni papar svježe mljeveni
- jedna hrpa od kopra i kopar za ukras
Priprema:
Operite tikvice i kuhinjskim nožem lagano ostružite koru. Tikvice narežite na ploške debljine jedancm.
Luk i češnjak ogulite. Luk izrežite na pola po dužini i narežite na uske trake. Nasjeckati češnjak. Ogulite rajčice, maknuite sjemenke. Zagrijte ulje u loncu za pirjanje, popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Meso sitno isjeckajte, dodajte u lonac i pržite 2-3 minute.
Umiješajte rajčice i kuhajte sve dok tekućina ne ispari. Dodajte tikvice, poklopite i kuhajte 2 minute. Posolite i popaprite. Nasjeckajte i dodajte kopar. Podlijte sa 1 dcl vruče vode, promješajte i kuhajte još par minuta, ali tikvice se ne smiju raspasti.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od mljevenog mesa
- Sastojci: ulje / tikvice / sol / rajčice / papar / mljeveno meso / luk / kopar / češnjak
moja mama ove godine ima puno tikvica i više ne znam na koji način da ih spremim pa sam se danas odlučila za ovaj recept. Već sam ga radila prošle godine i svima se dopalo pa ću danas malo podsjetiti društvo. Inače, jucer smo ih jeli pohane, neki dan sam radila popečke i nakon ovog danas mislim da ćemo malo pauzirati.
moze li slikica bar jedna