Torta od badema
Sočna i kremasta!
Sastojci za biskvit:
- 8 jaja
- 20 dkg šećera
- 20 dkg mljevenih badema
- 3 dkg mrvica
- malo ruma
Sastojci za kremu:
- 20 dkg putra
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 20 dkg šećera u prahu
- malo ruma
Priprema biskvita:
Žutanjke miješamo sa šećerom, doda se mljevenih badema i mrvica natopljenih u rumu, te na kraju snijeg od bjelanjaka.
Peće se 40 – 50 minuta i kada se torta ohladi fila se sa kremom od čokolade.
Priprema kreme:
U dobro obrađeni putar umiješa sa otopljena čokoladom za kuhanje, doda se šećera u prahu i malo ruma.
Torta se prereže na dva dijela, tijesto se polije sokom od naranče i sa malo ruma kako bi bilo sočno, te se namaže sa kremom od čokolade.
Čokoladnom kremom se torta premaže i izvana.
Za tijesto se mogu koristiti i lješnjaci ili orasi.
- Vaše oznake (tagovi): cokoladne torte
- Sastojci: biskvit / čokolade za kuhanje / jaja / malo ruma / Mrvica / naranče / putar