Torta od limuna i malina
Iako ova torta slovi kao jedna od kompliciranijih, baš sam imala feeling da će mi iz prvog pokušaja odlično ispasti.. Prvi put kad sam ju probala, rekla sam sama sebi da ju moram napraviti za rođendan, i jesam. Nije mi problem stvaralo ni miješanje u tri djela, i ništa mi se nije razmeckalo. A torta na kraju pre fina i pre ukusna
sastojci
Čokoladni biskvit
- 6 žumanjaka
- 18 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 bjelanjaka
- 8 dag brašna
- 6 dag škrobnog brašna
- 6 dag kakaa
Tijesto pecite oko pola sata na 180 stupnjeva, ohlađeno prerežite.
Krema
- 1 l slatkog vrhnja
- 20 dag šećera
- sok i naribana korica od limuna
- 20 dag malina
- 5 dag mrvica krokanta
postupak pripreme
Čvrsto istucite vrhnje sa šećerom, razdijelite ga u tri dijela, pa u jedan dio umiješajte limunov sok i koricu. Odvojite 16 malina, ostalo zdrobite u kašu, pa umiješajte u drugi dio tučenog vrhnja. Jednu vrećicu za štrcanje s okruglim otvorom napunite šlagom s limunom, drugu šlagom s malinama, Naštrcajte na dva lista naizmjence krugove nadjeva s limunom i nadjeva s malinama. Nadjevene listove tijesta stavite jedan na drugi, a trećim ih poklopite. Premažite tortu sa svih strana preostalim tučenim vrhnjem i posipajte mrvicama krokanta. Po rubu stavite ružice i svaku ukrasite jednom tankom kriškom limuna i jednom malinom.- Vrijeme pripreme: 3 sata
- Vaše oznake (tagovi): torta / torte i slastice
- Sastojci: vanilin šećer