Torta od lješnjaka
Sastojci:
- 8 jaja
- 25 dag šećera
- 25 dag mljevenih lješnjaka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice čokolade u prahu
- 1 naranča
Glazura
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 3 žlice mlijeka
- 2 žlice maslaca
Žumanca i šećer miješajte dok ne dobijete gustu, svijetlu i pjenastu smjesu. Zatim naizmjenično dodavajte čvrsti snijeg od bjelanaca i mljevene lješnjake, a na kraju čokoladu u prahu, naribanu narančinu koricu, prethodno dobro opranu i mrvice, pa sve izmiješajte u jednoličnu smjesu. Ulijte u kalup za tortu, prethodno namašćen i posut brašnom. Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 50 minuta na umjerenoj vatri. Pečenu tortu ostavite u isključenoj i otvorenoj pećnici 10 minuta i tek je tada izvadite. Posve ohlađenu tortu stavite na okrugli pladanj i premažite mlakom čokoladnom glazurom.
Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, dodajte maslac, pa sve izmiješajte u jednoličnu glatku smjesu.
- Vaše oznake (tagovi): torta / torte i slastice
- Sastojci: maslac / jaja