6 žumanjka
25 dkg šećera
20 dkg brašna
snijeg od bjelanjka
četvrtina litre slatkog vrhnja
5 dkg šećera
Krema:
4 žumanca
20 dkg šećera
2 dl mlijeka
15 dkg maslaca
20 dkg badema
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte prosijano brašno i snijeg naizmjenično. Smjesu stavite u namazani i posuti oblik i pecite pri jednoličnoj temperaturi. Kad je torta hladna, razrežite ju na 3 lista, nadjenite kremom i nakitite tučenim, pošećerenim slatkim vrhnjem.
Krema se pravi tako da se žumanjci, šećer i mlijeko tuku na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se ohladi, doda se u dobro izmiješani maslac zajedno s oguljenim i samljevenim bademima.
Krema: oguliti, samljeti bademe, izmiješati šećer, žumanjak, mlijeko, tući na pari, ohladiti, miješati maslac, dodati hladnu kremu, miješati, dodati bademe.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+397)
Sastojci
- 6 žumanjka
- 25 dkg šećera
- 20 dkg brašna
- snijeg od bjelanjka
- četvrtina litre slatkog vrhnja
- 5 dkg šećera
Krema:
- 4 žumanca
- 20 dkg šećera
- 2 dl mlijeka
- 15 dkg maslaca
- 20 dkg badema
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte prosijano brašno i snijeg naizmjenično. Smjesu stavite u namazani i posuti oblik i pecite pri jednoličnoj temperaturi. Kad je torta hladna, razrežite ju na 3 lista, nadjenite kremom i nakitite tučenim, pošećerenim slatkim vrhnjem.
Krema se pravi tako da se žumanjci, šećer i mlijeko tuku na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se ohladi, doda se u dobro izmiješani maslac zajedno s oguljenim i samljevenim bademima.
Krema: oguliti, samljeti bademe, izmiješati šećer, žumanjak, mlijeko, tući na pari, ohladiti, miješati maslac, dodati hladnu kremu, miješati, dodati bademe.