Torta s višnjama
Za tortu s višnjama ja sam upotrijebila i jednu biskvitnu podlogu za tijesto kako bih finiširala cijeli rad.
Za tijesto mi je trebalo:
- 17 dag oštrog brašna
- 2 žumanjka
- 7 dag maslaca ili margarina
- 7 dag šećera
- naribana korica od 1 limuna
- 1 vanilin šećer
- malo soli
- 1 - 2 žlice vrhnja za kuhanje
Tijesta se premazuju sa
- 30 dag džema od višanja
Postupak pripreme
Maslac ili margarin narežite na tanke listiće, pa ih dobro izmiješajte s brašnom. Dodajte žumanjke, limunovu koricu, šećer, vanilin šećer, sol i malo vrhnja. Zamijesite prhko tijesto, zavijte ga u foliju pa stavite u hladnjak 20 - 30 minuta. Razvaljajte u obliku gotove podloge za tortu i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohlađeno tijesto premažite džemom od višanja, poklopite gotovim biskvitnim tijestom. Poprskajte šerijem i premažite džemom od višanja. Možete ukrasiti šlagom. I višnjama iz kompota.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): jednostavna torta sa džemom od višanja / torta / torte i slastice
- Sastojci: džem od višanja / margarin / maslac / šećer / šlag / vanilin šećer / višnje / žumanjci / sol