Tripice s fažolom

Tripice s fažolom ili fileki s grahom, drugi naziv, isto jelo, ovaj recept nam šalje Punti
Sastojci za tripice s fažolom
- pola kila tripica
- pola kila fažola
- 2 karote
- 1 kapula
- 4 česma bilog luka
- pola kosti od pršuta (može i neko drugo kvalitetno suho meso, nikako kupovna špic rebra i slično smeće)
- začini po želji
Opis pripreme
Priprema:
- fažol pomočiti preko noći
- kost od pršuta zakuvat u vodi do ključanja, vodu odliti i ponoviti postupak još jednom
- u ekspres lonac zadinstati kapulu i karotu, staviti tripice, nakon par minuta dodati namočeni fažol, kost od pršuta, uliti vode, zatvoriti i staviti da se kuha 45 minuta (45 minuta pištanja)
- nakon 45 minuta skinuti s vatre, pustiti da ispuše paru, otvoriti, provjeriti je li kuhano, dodati protisnuti češnjak i začiniti po želji
- ako je previše rijetko može se napraviti standardna zaprška, ali obično grah popije višak tekućine nakon par sati
Link izvora / potpis autora: Punti