Trnjanski špek-gulaš
Sastojci:
- 20 dag suhe mesnate slanine
- 75 dag krumpira
- 2 glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica kiselog vrhnja
- mljevena crvena paprika (slatka)
- lovorov list
- ulje
- kumin
- sol
Priprema:
Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim dodajte nasjeckani luk pa zajedno malo pržite. Onda dodajte narezani krumpir, pospite nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i paprikom, posolite, dodajte lovorov list i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri dok krumpir posve ne omekša. Po potrebi dolijte malo tople vode, jer je špek-gulaš jušno jelo. U skuhani špek-gulaš umiješajte kiselo vrhnje i začinite mljevenim kuminom. Odmah poslužite.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): špek gulaš
- Sastojci: ulje / sol / slanina / mljevena crvena paprika / luk / lovorov list / kumin / krumpir / kiselo vrhnje / češnjak