Trokuti s jagodama

recepti_bez_slike
5 žumanjaka  15 dag šećera  1 vanilin šećer  1 ribana limunova korica  5 bjelanjaka  na vrh noža praška za pecivo  prstohvat soli  2 žlice šećera  15 dag brašna  5 dag margarina otopljenog i ohlađenog  Priprema: Žumanjke, šećer s vanilin šećerom i limunovom koricom miješajte dok krema postane svijetla. Od bjelanjaka s praškom za pecivo i soli napravite čvrst snijeg, dodajte šećer i još kratko miješajte.  Brašno i snijeg od bjelanjaka postupno dodajte kremi od žumanjaka i oprezno miješajte. Dodajte ohlađeni margarin. Oprezno promiješajte. Lim obložite masnim papirom ili namažite masnoćom. Stavite tijesto, poravnajte i pecite u sredini zagrijane pećnice na 180 stupnjeva, 20 - 25 min. Od ohlađenog biskvita napravite trokut.  Nadjev  3 žlice brašna  3 dl mlijeka  2 jaja  2 žlice šećera  1 vanilin šećer  5 dag margarina  10 dkg lješnjaka Priprema: Promiješajte brašno i mlijeko, stalno miješajući kuhajte 5 min. U međuvremenu miješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte kremi i još kratko prokuhajte. Kad se krema malo ohladi, dodajte margarin i  dobro promiješajte. Po želji dodajte karamelizirane lješnjake (10 dag šećera stavite u emajliranu ili kromiranu posudu, stavite na štednjak i otopite, dodajte 10 dag grubo nasjeckanih lješnjaka, promiješajte i stavite da se ohladi. Stavite u plastičnu vrećicu i usitnite valjkom za tijesto. Nakon toga 2/3 sameljite, a grublje mrvice ostavite za ukras).  Donji dio trokuta, koji ste sastavili iz dva dijela biskvita, premažite želeom, zatim trećinom kreme. Na kremu stavite jagode narezane na kriške, poklopite gornjim dijelom trokuta. Cijelu tortu premažite kremom, a izvana obložite preostalim karameliziranim lješnjacima. Na kremu složite jagode i po želji kriške mandarina ili kivija. Voće premažite preljevom za tortu.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+527)

Tijesto 

  • 5 žumanjaka 
  • 15 dag šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 1 ribana limunova korica 
  • 5 bjelanjaka 
  • na vrh noža praška za pecivo 
  • prstohvat soli 
  • 2 žlice šećera 
  • 15 dag brašna 
  • 5 dag margarina otopljenog i ohlađenog 

Priprema:

Žumanjke, šećer s vanilin šećerom i limunovom koricom miješajte dok krema postane svijetla. Od bjelanjaka s praškom za pecivo i soli napravite čvrst snijeg, dodajte šećer i još kratko miješajte.  Brašno i snijeg od bjelanjaka postupno dodajte kremi od žumanjaka i oprezno miješajte. Dodajte ohlađeni margarin. Oprezno promiješajte. Lim obložite masnim papirom ili namažite masnoćom. Stavite tijesto, poravnajte i pecite u sredini zagrijane pećnice na 180 stupnjeva, 20 - 25 min. Od ohlađenog biskvita napravite trokut. 

Nadjev 

  • 3 žlice brašna 
  • 3 dl mlijeka 
  • 2 jaja 
  • 2 žlice šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 5 dag margarina 
  • 10 dkg lješnjaka

Priprema:

Promiješajte brašno i mlijeko, stalno miješajući kuhajte 5 min. U međuvremenu miješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte kremi i još kratko prokuhajte. Kad se krema malo ohladi, dodajte margarin i  dobro promiješajte. Po želji dodajte karamelizirane lješnjake (10 dag šećera stavite u emajliranu ili kromiranu posudu, stavite na štednjak i otopite, dodajte 10 dag grubo nasjeckanih lješnjaka, promiješajte i stavite da se ohladi. Stavite u plastičnu vrećicu i usitnite valjkom za tijesto. Nakon toga 2/3 sameljite, a grublje mrvice ostavite za ukras). 

Donji dio trokuta, koji ste sastavili iz dva dijela biskvita, premažite želeom, zatim trećinom kreme. Na kremu stavite jagode narezane na kriške, poklopite gornjim dijelom trokuta. Cijelu tortu premažite kremom, a izvana obložite preostalim karameliziranim lješnjacima. Na kremu složite jagode i po želji kriške mandarina ili kivija. Voće premažite preljevom za tortu. 

Prosjek: 4 (+527)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)