Umak od brokule

Autor: Sanja Janković-Miloš   (palac x 2473) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 veća brokula 1 vrhnje za kuhanje 1 žlica parmezana 2-3 češnja češnjaka tjestenina po želji   Postupak: 1. narezanu i opranu brokulu skuhati u slanoj vodi - paziti da se ne prekuha 2. u drugu posudu izliti vrhnje za kuhanje, zasoliti, povegetiti, umiješati narezani češnjak. 3. pustiti da proključa. 4. umiješati žlicu parmezana 5. kad se parmezan otopi,  umiješati kuhanu i ocijeđanu brokulu. 6. dobivenim umakom preliti kuhanu tjesteninu i posipati parmezanom.   Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+698)
Od kad brokulu radim na ovaj način jedu je i moja djeca, čak i traže da je napravim barem jednom tjedno.

Potrebni sastojci:

  • 1 veća brokula
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • 1 žlica parmezana
  • 2-3 češnja češnjaka
  • tjestenina po želji

 

Postupak:

1. narezanu i opranu brokulu skuhati u slanoj vodi - paziti da se ne prekuha

2. u drugu posudu izliti vrhnje za kuhanje, zasoliti, povegetiti, umiješati narezani češnjak.

3. pustiti da proključa.

4. umiješati žlicu parmezana

5. kad se parmezan otopi,  umiješati kuhanu i ocijeđanu brokulu.

6. dobivenim umakom preliti kuhanu tjesteninu i posipati parmezanom.

 

Dobar tek!

Prosjek: 5 (+698)
Link izvora / potpis autora: SJM
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Sanja Janković-Miloš's

i meni je trajalo nekoliko godina da to uspijem, al sad sam :D

2
Slika korisnika 666's

Sanja, svaka čast ako ste natjerali i djecu da jedu bilo koju kombinaciju s brokulom, meni za sad ne uspijeva. Meni fini umak, a njima, ah možda da stavim malo kakaa bi pojeli, ;-)))