Umak od brokule
Od kad brokulu radim na ovaj način jedu je i moja djeca, čak i traže da je napravim barem jednom tjedno.
Potrebni sastojci:
- 1 veća brokula
- 1 vrhnje za kuhanje
- 1 žlica parmezana
- 2-3 češnja češnjaka
- tjestenina po želji
Postupak:
1. narezanu i opranu brokulu skuhati u slanoj vodi - paziti da se ne prekuha
2. u drugu posudu izliti vrhnje za kuhanje, zasoliti, povegetiti, umiješati narezani češnjak.
3. pustiti da proključa.
4. umiješati žlicu parmezana
5. kad se parmezan otopi, umiješati kuhanu i ocijeđanu brokulu.
6. dobivenim umakom preliti kuhanu tjesteninu i posipati parmezanom.
Dobar tek!
Link izvora / potpis autora: SJM
- Sastojci: brokula / vrhnje za kuhanje / tjestenina / parmezan / češnjak
i meni je trajalo nekoliko godina da to uspijem, al sad sam :D
Sanja, svaka čast ako ste natjerali i djecu da jedu bilo koju kombinaciju s brokulom, meni za sad ne uspijeva. Meni fini umak, a njima, ah možda da stavim malo kakaa bi pojeli, ;-)))