Tjestenina s dagnjama i graškom u bijelom umaku
Sastojci:
- Jedno pakiranje zamrznutih dagnji (250g)
- Špageti
- Malo graška (zamrznuti)
- sol, 1,5l kipuće vode
Umak:
- 400ml vrhnja za kuhanje
- sir za ribanje (po vlastito izboru; ribanac, domaći..)
- malo vegete, malo muškatnog oraščića
- česno bijelog luka
- malo maslaca
U kipuću posoljenu vodu staviti dagnje da se kuhaju 5 min. Potom dodati tjesteninu i grašak i kuhati još 10tak minuta.
Kuhano procijediti i staviti na stranu.
U veći plitki lonac (tavu) uliti vrhnje za kuhanje i u njega staviti maslac da se topi na laganoj vatri a potom dodati preostale sastojke.
Na kraju umiješati tjesteninu s dagnjama i graško i umak!
Dobar tek!
Link izvora / potpis autora: Jelo je napravljeno prema receptu s portala crochef.com
Maštovit recept, šta drugo da kažem.. Sličan je onome tjestenina s graškom i pršutom, samo na malo maslinovog ulja prvo prepržite pršut, isto je jako jako fino. Probajte, dobar tek!!