750 gr brašna
2 žlice masti (krute)
4 dcl kiselog vrhnja
1 jaje
sol
Nadjev:
1 žlica masti (krute)
1 glavica crvenog luka
15 dkg vrganja
- to se pirja te se u ohlađeno doda:
1 žlica nasjeckanog zelenog peršina
2 žlice naribanog sira
1 žlica kukuruznog brašna
1 jaje
sol i papar po ukusu
Zamijesiti tijesto i pustiti stajati 30 minuta.
Priprema:
Tijesto razvaljati i narezati na kvadratiće (oko 4 cm). Puniti nadjevom i peći.
Ovo su pikantni vanjkušeki za zagorske kleti.
Naravno, uz dobru kapljicu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Tijesto:
- 750 gr brašna
- 2 žlice masti (krute)
- 4 dcl kiselog vrhnja
- 1 jaje
- sol
Nadjev:
- 1 žlica masti (krute)
- 1 glavica crvenog luka
- 15 dkg vrganja
- to se pirja te se u ohlađeno doda:
- 1 žlica nasjeckanog zelenog peršina
- 2 žlice naribanog sira
- 1 žlica kukuruznog brašna
- 1 jaje
- sol i papar po ukusu
Zamijesiti tijesto i pustiti stajati 30 minuta.
Priprema:
Tijesto razvaljati i narezati na kvadratiće (oko 4 cm). Puniti nadjevom i peći.
Ovo su pikantni vanjkušeki za zagorske kleti.
Naravno, uz dobru kapljicu.