75 dag naribane buče
4 dl soka od rajčice
1 glavica luka
2 žlice brašna
1/2 dl mlijeka
1 grančica peršinovog lista
ulje
vegeta
šećer
sol
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribane buče pa zalijte sokom od rajčice i vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na laganoj vatri da se buče potpuno skuhaju. Tada izmiješajte brašno razmućeno s hladnim mlijekom i dodajte bučama, posolite, pošećerite, pospite vegetom i kuhajte samo 5 minuta. Zgotovljeno varivo pospite nasjeckanim peršinovim listom. Ovo lagano varivo poslužite s pireom od krumpira.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Sastojci:
- 75 dag naribane buče
- 4 dl soka od rajčice
- 1 glavica luka
- 2 žlice brašna
- 1/2 dl mlijeka
- 1 grančica peršinovog lista
- ulje
- vegeta
- šećer
- sol
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribane buče pa zalijte sokom od rajčice i vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na laganoj vatri da se buče potpuno skuhaju. Tada izmiješajte brašno razmućeno s hladnim mlijekom i dodajte bučama, posolite, pošećerite, pospite vegetom i kuhajte samo 5 minuta. Zgotovljeno varivo pospite nasjeckanim peršinovim listom. Ovo lagano varivo poslužite s pireom od krumpira.
Jako fino i jednostavno za pripremiti.