15 dag heljdine kaše
2 mrkve
2 paprike babure
20 dag žutih širokih mahuna
4 krumpira
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
2 manje rajčice
2 žlice kiselog vrhnja
2 grančice peršinovog lista
ulje, vegeta, sol
Priprema:
Mrkvu, papriku, mahune i krumpir očistite, operite i narežite na manje komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku i zajedno malo popržite. Zatim dodajte narezano povrće, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko 15 minuta. Tada dodajte opranu i ocijeđenu heljdu i cijele rajčice, ako je potrebno dolijte malo tople vode i na srednjoj vatri kuhajte još oko 25 minuta kada će povrće i heljda biti kuhani. Zgotovljeno varivo posolite, pospite vegetom, umiješajte kiselo vrhnje i na kraju pospite nasjeckanim peršinovim listom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+4)
Sastojci:
- 15 dag heljdine kaše
- 2 mrkve
- 2 paprike babure
- 20 dag žutih širokih mahuna
- 4 krumpira
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 manje rajčice
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje, vegeta, sol
Priprema:
Mrkvu, papriku, mahune i krumpir očistite, operite i narežite na manje komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku i zajedno malo popržite. Zatim dodajte narezano povrće, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko 15 minuta. Tada dodajte opranu i ocijeđenu heljdu i cijele rajčice, ako je potrebno dolijte malo tople vode i na srednjoj vatri kuhajte još oko 25 minuta kada će povrće i heljda biti kuhani. Zgotovljeno varivo posolite, pospite vegetom, umiješajte kiselo vrhnje i na kraju pospite nasjeckanim peršinovim listom.