Varivo od špinata s prženicama

Autor: Lela88   (palac x 10398) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
kg špinata 7 dl mlijeka 2 režnja češnjaka 4 žlice brašna ulje sol Za prženice 4 kriške suhog kruha s koricom 2 jaja dl mlijeka priprema; Špinat očistite, operite i odstranite mu peteljke. U posudu ulijte 4 dl vode, pa kada zakuha, u nju stavite očišćeni špinat i kuhajte na jakoj vatri 5, 6 minuta. Zatim skuhani špinat ocijedite da iz njega izađe što više tekućine. Ostavite ga da se ohladi, pa ga na daščici sitno nasjeckajte. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i samo jedanput promiješajte, pa dodajte nasjeckani špinat, zalijte mlijekom, posolite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta. Posebno na zagrijanom ulju ispržite prženice tako da kruh poprskate mlijekom, umočite u stučena jaja i kratko vrijeme ih ispržite s jedne i druge strane. Po želji uz ovo jelo možete poslužiti i malo pirea od krumpira.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci:

  • kg špinata
  • 7 dl mlijeka
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 žlice brašna
  • ulje
  • sol

Za prženice

  • 4 kriške suhog kruha s koricom
  • 2 jaja
  • dl mlijeka

priprema;

Špinat očistite, operite i odstranite mu peteljke. U posudu ulijte 4 dl vode, pa kada zakuha, u nju stavite očišćeni špinat i kuhajte na jakoj vatri 5, 6 minuta. Zatim skuhani špinat ocijedite da iz njega izađe što više tekućine. Ostavite ga da se ohladi, pa ga na daščici sitno nasjeckajte. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i samo jedanput promiješajte, pa dodajte nasjeckani špinat, zalijte mlijekom, posolite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta. Posebno na zagrijanom ulju ispržite prženice tako da kruh poprskate mlijekom, umočite u stučena jaja i kratko vrijeme ih ispržite s jedne i druge strane. Po želji uz ovo jelo možete poslužiti i malo pirea od krumpira.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)