kg špinata
7 dl mlijeka
2 režnja češnjaka
4 žlice brašna
ulje
sol
Za prženice
4 kriške suhog kruha s koricom
2 jaja
dl mlijeka
priprema;
Špinat očistite, operite i odstranite mu peteljke. U posudu ulijte 4 dl vode, pa kada zakuha, u nju stavite očišćeni špinat i kuhajte na jakoj vatri 5, 6 minuta. Zatim skuhani špinat ocijedite da iz njega izađe što više tekućine. Ostavite ga da se ohladi, pa ga na daščici sitno nasjeckajte. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i samo jedanput promiješajte, pa dodajte nasjeckani špinat, zalijte mlijekom, posolite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta. Posebno na zagrijanom ulju ispržite prženice tako da kruh poprskate mlijekom, umočite u stučena jaja i kratko vrijeme ih ispržite s jedne i druge strane. Po želji uz ovo jelo možete poslužiti i malo pirea od krumpira.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Sastojci:
- kg špinata
- 7 dl mlijeka
- 2 režnja češnjaka
- 4 žlice brašna
- ulje
- sol
Za prženice
- 4 kriške suhog kruha s koricom
- 2 jaja
- dl mlijeka
priprema;
Špinat očistite, operite i odstranite mu peteljke. U posudu ulijte 4 dl vode, pa kada zakuha, u nju stavite očišćeni špinat i kuhajte na jakoj vatri 5, 6 minuta. Zatim skuhani špinat ocijedite da iz njega izađe što više tekućine. Ostavite ga da se ohladi, pa ga na daščici sitno nasjeckajte. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i samo jedanput promiješajte, pa dodajte nasjeckani špinat, zalijte mlijekom, posolite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta. Posebno na zagrijanom ulju ispržite prženice tako da kruh poprskate mlijekom, umočite u stučena jaja i kratko vrijeme ih ispržite s jedne i druge strane. Po želji uz ovo jelo možete poslužiti i malo pirea od krumpira.