Varivo od vrganja
Sastojci:
- 30 dag vrganja
- 10 dag mesnate suhe slanine
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 zelena paprika babura
- 2 rajčice
- 3 krumpira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 jaje
- mljevena crvena paprika (slatka)
- 1 grančica peršinovog lista
- ulje, vegeta, papar, sol
Priprema:
Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite na kockice narezanu slaninu, zatim dodajte nasjeckani luk i nasjeckani i zgnječeni češnjak, očišćenu i narezanu papriku, oguljene i narezane rajčice i kratko vrijeme pržite, a zatim dodajte narezane vrganje, posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i vegetom, pa sve zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno, pa kuhajte na srednjoj vatri dok sve ne omekša. Za vrijeme kuhanja, po potrebi, dolijte malo tople vode. U zgotovljeno varivo umiješajte kiselo vrhnje s umućenim jajem, ali ne dopustite da zakipi. Pospite nasjeckanim peršinovim listom i poslužite uz domaći kukuruzni kruh.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): varivo / kruh
- Sastojci: vrganji / varivo / ulje / suha slanina / rajčice / paprika / papar / luk / krumpir / kiselo vrhnje / crvena paprika / češnjak
odličan recept