Vjenčići

recepti_bez_slike
30 dag brašna  6 žumanjaka  1 jaje  8 dag maslaca  5 dag šećera  1 žlica ruma  korica naranče  korica limuna kristal-šećer za posipanje  1 bjelanjak  Priprema: Od brašna, žumanjaka, jaja, limunove i narančine korice, ruma, maslaca i šećera umijesite glatko tijesto. Od izrađenog tijesta pravite tanke valjčiće, izrežite ih na jednake komadiće i pravite vjenčiće. Svaki vjenčić umočite u bjelanjak, pa u kristal-šećer i zatim stavite na namazanu lim za pečenje peći oko 20 minuta na temperaturi od 220°C. Pečene vjenčiće možete čuvati dulje vrijeme u zatvorenoj limenoj kutiji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+563)
Ove kolačiće često radim za blagdane, ali možete ih spremiti u bilo koje doba godine, pogotovo kad ste u fazi grickanja takvih malih ukusnih zalogajčića jer vjenčići stajanjem ne gube na okusu.

Sastojci:

  • 30 dag brašna 
  • 6 žumanjaka 
  • 1 jaje 
  • 8 dag maslaca 
  • 5 dag šećera 
  • 1 žlica ruma 
  • korica naranče 
  • korica limuna
  • kristal-šećer za posipanje 
  • 1 bjelanjak 

Priprema:

Od brašna, žumanjaka, jaja, limunove i narančine korice, ruma, maslaca i šećera umijesite glatko tijesto. Od izrađenog tijesta pravite tanke valjčiće, izrežite ih na jednake komadiće i pravite vjenčiće. Svaki vjenčić umočite u bjelanjak, pa u kristal-šećer i zatim stavite na namazanu lim za pečenje peći oko 20 minuta na temperaturi od 220°C. Pečene vjenčiće možete čuvati dulje vrijeme u zatvorenoj limenoj kutiji.

Prosjek: 4 (+563)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)