Vjenčići
Ove kolačiće često radim za blagdane, ali možete ih spremiti u bilo koje doba godine, pogotovo kad ste u fazi grickanja takvih malih ukusnih zalogajčića jer vjenčići stajanjem ne gube na okusu.
Sastojci:
- 30 dag brašna
- 6 žumanjaka
- 1 jaje
- 8 dag maslaca
- 5 dag šećera
- 1 žlica ruma
- korica naranče
- korica limuna
- kristal-šećer za posipanje
- 1 bjelanjak
Priprema:
Od brašna, žumanjaka, jaja, limunove i narančine korice, ruma, maslaca i šećera umijesite glatko tijesto. Od izrađenog tijesta pravite tanke valjčiće, izrežite ih na jednake komadiće i pravite vjenčiće. Svaki vjenčić umočite u bjelanjak, pa u kristal-šećer i zatim stavite na namazanu lim za pečenje peći oko 20 minuta na temperaturi od 220°C. Pečene vjenčiće možete čuvati dulje vrijeme u zatvorenoj limenoj kutiji.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: bjelanjak / jaja / korica limuna / maslac / naranča / rum / šećer