Tijesto
15 dag šećera
8 dag brašna
8 dag biljne masti
3 bjelanjka
7 dag badema u listićima (ili mljevenih, oguljenih)
postupak pripreme:
Dobro izmiješajte šećer, brašno, bjelanjke i bademe. Dodajte biljnu mast i tijesto ostavite 1 sat na hladnome. Tijesto tanko na mažite žlicom na lim obložen masnim papirom, oblikujte krugove promjera oko 15 cm. Pecite oko 10 min. U pećnici na 180 stupnjeva (dok postane svijetlosmeđe). Vruće tijesto oprezno skidajte s lima, najbolje uz pomoć širokog noža i odmah, još vruće, stavljajte na šalice ili čaše. Ohladite.
Nadjev
puding od vanilije - prirediti po uputi na vrećici
razne vrste voća - narežite na kockice
nekoliko velikih žlica sitnog šećera
2 - 3 žlice sjeckanih lješnjaka
po želji 1-2 žlice rakije vilijamovke ili lozovače
Umak
20 - 30 dag malina ili ribizla
4 - 5 žlica sitnog šećera
U ohlađene košarice stavite puding od vanilije i voće pomiješano sa sitnim šećerom i po želji alkoholom. Posipajte sjeckanim lješnjacima. Maline ili ribizle miješajte miješalicom, napravite pire, propustite kroz sito (procijedite).
Dodajte sitni šećer. Dobro izmiješajte. Na tanjur stavite umak od malina/ribizla. Stavite košarice s voćem i poslužite. Košarice možete napuniti jagodama ili malinama.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+648)
Iako u ovaj recept ide malo rakije viljamovke, znale smo mi staviti malo više, tako da je ovaj recept 2 u 1, kako smo ga popularno nazivale cure i ja. Zasladite se i malo napijete, a za to vam treba veliki lim, biljna mast, čašice, i bademi koje zasigurno obožavate. Bacite se na posao...
sastojci:
Tijesto
- 15 dag šećera
- 8 dag brašna
- 8 dag biljne masti
- 3 bjelanjka
- 7 dag badema u listićima (ili mljevenih, oguljenih)
postupak pripreme:
Dobro izmiješajte šećer, brašno, bjelanjke i bademe. Dodajte biljnu mast i tijesto ostavite 1 sat na hladnome. Tijesto tanko na mažite žlicom na lim obložen masnim papirom, oblikujte krugove promjera oko 15 cm. Pecite oko 10 min. U pećnici na 180 stupnjeva (dok postane svijetlosmeđe). Vruće tijesto oprezno skidajte s lima, najbolje uz pomoć širokog noža i odmah, još vruće, stavljajte na šalice ili čaše. Ohladite.
Nadjev
- puding od vanilije - prirediti po uputi na vrećici
- razne vrste voća - narežite na kockice
- nekoliko velikih žlica sitnog šećera
- 2 - 3 žlice sjeckanih lješnjaka
- po želji 1-2 žlice rakije vilijamovke ili lozovače
Umak
- 20 - 30 dag malina ili ribizla
- 4 - 5 žlica sitnog šećera
U ohlađene košarice stavite puding od vanilije i voće pomiješano sa sitnim šećerom i po želji alkoholom. Posipajte sjeckanim lješnjacima. Maline ili ribizle miješajte miješalicom, napravite pire, propustite kroz sito (procijedite).
Dodajte sitni šećer. Dobro izmiješajte. Na tanjur stavite umak od malina/ribizla. Stavite košarice s voćem i poslužite. Košarice možete napuniti jagodama ili malinama.