Zagrebački fileki

Autor: Miljac   (palac x 2699) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag fileka 1 glavica luka 2 češanj češnjaka pola vezice povrća za juhu 2 žlice brašna 2 žlice pirea od rajčice 10 dag naribanog sira parmezana 2 lovorova lista 4 zrna papra mljevena crvena paprika (slatka) ulje ocat papar sol priprema: Fileke dobro operite hladnom vodom, a zatim ih u hladnoj vodi držite oko 1 sat. Tada ih stavit u posudu s očišćenim povrćem za juhu, lovorovim listom i paprom u zrnu, i kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko 2,5-3 sata (u ekspres-loncu 25 minuta). Skuhane fileke i izvadite iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, pa umiješajte mljevenu papriku. Zalijte juhom u kojoj su se kuhali fileki i pustite neka zakipi. Tada dodajte narezane fileke, pire od rajčice razrijeđen s malo vode, nasjeckan i zgnječen češnjak, lovorov list. Sve zajedno kuhati 10 minuta.. Fileke u tanjurima posipajte naribanim parmezanom. . . Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+4)
Zagrebački fileki - dobro provjereno jelo, gotovo za bilo koju prigodu

 sastojci:

  • 50 dag fileka
  • 1 glavica luka
  • 2 češanj češnjaka
  • pola vezice povrća za juhu
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 10 dag naribanog sira parmezana
  • 2 lovorova lista
  • 4 zrna papra
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • ocat
  • papar
  • sol

priprema:

Fileke dobro operite hladnom vodom, a zatim ih u hladnoj vodi držite oko 1 sat. Tada ih stavit u posudu s očišćenim povrćem za juhu, lovorovim listom i paprom u zrnu, i kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko 2,5-3 sata (u ekspres-loncu 25 minuta). Skuhane fileke i izvadite iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, pa umiješajte mljevenu papriku. Zalijte juhom u kojoj su se kuhali fileki i pustite neka zakipi. Tada dodajte narezane fileke, pire od rajčice razrijeđen s malo vode, nasjeckan i zgnječen češnjak, lovorov list. Sve zajedno kuhati 10 minuta.. Fileke u tanjurima posipajte naribanim parmezanom. . .

Prosjek: 3.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)