Zapečehe kruške u kremi od jaja
Sastojci
- 4 žumanjka
- 10 dag šećera u prahu
- 3,5 dl vrućeg mlijeka
- 3 žlice votke s okusom breskve
- 3 - 4 žlice bijelog vina
- 3 - 4 žlice vode
- 4 kruške
- 2 žlice smeđeg šećera kandirano voće za ukras
priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto umutite, dodajte vruće mlijeko. Miješajte na dok se ne zgusne, pa miješajući i dalje dodavajte votku. Kruške ogulite, očistite od koštica i razrežite na četvrtine. U posudu stavite vodu i vino, posložite kruške, pa poklopljeno kuhajte na niskoj temperaturi, samo da kruške omekšaju. Omekšale kruške složite u posudu od vatrostalnog stakla, prelijte kremom i posipajte smeđim šećerom. Zapecite u pećnici na 2300 e samo 2 - 3 minute. Prije posluživanja ukrasite kandiranim voćem.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): zapečene kruške
- Sastojci: votka / voda / vino / smeđi šećer / šećer u prahu / mlijeko / kruške / jaja