50 dag bukovače
4 tvrdo kuhana jaja
1 sirovo jaje
1 glavica luka
1 paprika babura
2 dl kiselog vrhnja
15 dag naribanog sira trapista
1 grančica peršinovog lista
ulje, vegeta, papar, sol
Priprema:
Bukovače pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na rezance narezanu papriku, dodajte narezane gljive i pirjajte da povrće i gljive omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Posolite ih, popaprite i pospite vegetom. Prikladnu namašćenu posudu obložite kolutima tvrdo kuhanih jaja pa ih pospite polovicom naribanog sira. Zatim u posudu istresite pirjane gljive, pa i njih pospite ostatkom naribanog sira. Na kraju sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja, vegete i nasjeckanog peršinovog lista. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 10 minuta. Zgotovljeno jelo poslužite uz zelenu salatu posutu nasjeckanim i zgnječenim češnjakom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.2 (+5)
Ovaj recept morate isprobati ako ste ljubitelj gljiva! Jednostavan je, a vrlo ukusan.
Sastojci:
- 50 dag bukovače
- 4 tvrdo kuhana jaja
- 1 sirovo jaje
- 1 glavica luka
- 1 paprika babura
- 2 dl kiselog vrhnja
- 15 dag naribanog sira trapista
- 1 grančica peršinovog lista
- ulje, vegeta, papar, sol
Priprema:
Bukovače pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na rezance narezanu papriku, dodajte narezane gljive i pirjajte da povrće i gljive omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Posolite ih, popaprite i pospite vegetom. Prikladnu namašćenu posudu obložite kolutima tvrdo kuhanih jaja pa ih pospite polovicom naribanog sira. Zatim u posudu istresite pirjane gljive, pa i njih pospite ostatkom naribanog sira. Na kraju sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja, vegete i nasjeckanog peršinovog lista. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 10 minuta. Zgotovljeno jelo poslužite uz zelenu salatu posutu nasjeckanim i zgnječenim češnjakom.