Zapečene bukovače sa sirom

recepti_bez_slike
50 dag bukovače 4 tvrdo kuhana jaja 1 sirovo jaje 1 glavica luka 1 paprika babura 2 dl kiselog vrhnja 15 dag naribanog sira trapista 1 grančica peršinovog lista ulje, vegeta, papar, sol Priprema: Bukovače pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na rezance narezanu papriku, dodajte narezane gljive i pirjajte da povrće i gljive omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Posolite ih, popaprite i pospite vegetom. Prikladnu namašćenu posudu obložite kolutima tvrdo kuhanih jaja pa ih pospite polovicom naribanog sira. Zatim u posudu istresite pirjane gljive, pa i njih pospite ostatkom naribanog sira. Na kraju sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja, vegete i nasjeckanog peršinovog lista. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 10 minuta. Zgotovljeno jelo poslužite uz zelenu salatu posutu nasjeckanim i zgnječenim češnjakom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.2 (+5)
Ovaj recept morate isprobati ako ste ljubitelj gljiva! Jednostavan je, a vrlo ukusan.

Sastojci:

  • 50 dag bukovače
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • 1 sirovo jaje
  • 1 glavica luka
  • 1 paprika babura
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 15 dag naribanog sira trapista
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje, vegeta, papar, sol

Priprema:

Bukovače pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na rezance narezanu papriku, dodajte narezane gljive i pirjajte da povrće i gljive omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Posolite ih, popaprite i pospite vegetom. Prikladnu namašćenu posudu obložite kolutima tvrdo kuhanih jaja pa ih pospite polovicom naribanog sira. Zatim u posudu istresite pirjane gljive, pa i njih pospite ostatkom naribanog sira. Na kraju sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja, vegete i nasjeckanog peršinovog lista. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 10 minuta. Zgotovljeno jelo poslužite uz zelenu salatu posutu nasjeckanim i zgnječenim češnjakom.

 

Prosjek: 3.2 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)