Zapečeni zubatac

recepti_bez_slike
1 zubatac od 1,5 kg 50 dag rajčice 1 glavica luka 2 režnja češnjaka 1 paprika babura 1,5 dl bijelog vina 1 lovorov list 1 grančica peršinovog lista 1 žlica maslaca maslinovo ulje papar sol Priprema: Ribu očistite, operite, zatim je ocijedite, posolite i popaprite. Stavite onda ribu u posusu, i to na  rastopljeni maslac, prelijte vinom i istom količinom vode. Kad sve to napravite, onda dodajte  i lovorov list i jedan režanj češnjaka. Poklopljeno, i na laganoj vatri,  kuhajte oko pola sata. Za to vrijeme, zagrijte ulja, pa popržite nasjeckani luk, nasjeckani češnjak i očišćenu, i na rezance narezanu papriku, i zajedno malo popržite.  Dodajte potom i oguljene, i na kriške narezane rajčice, i zajedno pirjajte dok se sve ne pretvori u pire. Posolite i dodajte nasjeckani peršinov list. Skuhanu ribu stavite u prikladnu posudu, prelijte je smjesom od rajčice, stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite još oko 10 minuta. Ribu narežite oštrim nožem na komade i poslužite.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+232)

to Sastojci:

  • 1 zubatac od 1,5 kg
  • 50 dag rajčice
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 paprika babura
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 1 grančica peršinovog lista
  • 1 žlica maslaca
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Ribu očistite, operite, zatim je ocijedite, posolite i popaprite. Stavite onda ribu u posusu, i to na  rastopljeni maslac, prelijte vinom i istom količinom vode. Kad sve to napravite, onda dodajte  i lovorov list i jedan režanj češnjaka. Poklopljeno, i na laganoj vatri,  kuhajte oko pola sata. Za to vrijeme, zagrijte ulja, pa popržite nasjeckani luk, nasjeckani češnjak i očišćenu, i na rezance narezanu papriku, i zajedno malo popržite.  Dodajte potom i oguljene, i na kriške narezane rajčice, i zajedno pirjajte dok se sve ne pretvori u pire. Posolite i dodajte nasjeckani peršinov list. Skuhanu ribu stavite u prikladnu posudu, prelijte je smjesom od rajčice, stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite još oko 10 minuta. Ribu narežite oštrim nožem na komade i poslužite.

 

Prosjek: 4 (+232)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)