Zapečeni zubatac
to Sastojci:
- 1 zubatac od 1,5 kg
- 50 dag rajčice
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 paprika babura
- 1,5 dl bijelog vina
- 1 lovorov list
- 1 grančica peršinovog lista
- 1 žlica maslaca
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Priprema:
Ribu očistite, operite, zatim je ocijedite, posolite i popaprite. Stavite onda ribu u posusu, i to na rastopljeni maslac, prelijte vinom i istom količinom vode. Kad sve to napravite, onda dodajte i lovorov list i jedan režanj češnjaka. Poklopljeno, i na laganoj vatri, kuhajte oko pola sata. Za to vrijeme, zagrijte ulja, pa popržite nasjeckani luk, nasjeckani češnjak i očišćenu, i na rezance narezanu papriku, i zajedno malo popržite. Dodajte potom i oguljene, i na kriške narezane rajčice, i zajedno pirjajte dok se sve ne pretvori u pire. Posolite i dodajte nasjeckani peršinov list. Skuhanu ribu stavite u prikladnu posudu, prelijte je smjesom od rajčice, stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite još oko 10 minuta. Ribu narežite oštrim nožem na komade i poslužite.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / zubatac / riblji recept
- Sastojci: zubatac / sol / rajčice / peršinov list / paprika / papar / maslinovo ulje / maslac / luk / lovorov list / češnjak / bijelo vino