Zec na sinjski način

recepti_bez_slike
1 zec luka slanine ružmarin domaća kvasina sjemenovo ulje maslinovo ulje  čaša bojelog vina Propirema: Zeca oderati, oprati i našpikati komadima luka, slanine ili masnije pancete i iglicama ružmarina. Zatim ga potopiti u 1 litru razblažene domaće kvasine i ostaviti da odleži preko noći. U posebnu roštijeru uliti 2 dcl sjemenova ulja, zeca oci­jediti, posušiti krpom, posoliti i staviti peći u pećnicu. Kad je zec napola pečen treba ga rasjeći. U posebnu posudu iscijediti umak od pečenja, dodati do 2 dcl maslinova ulja, nekoliko zrna bibera i 1 čašu bijelog vina. Poklopiti i kuhati još pola sata. Zeca poslužiti hladnoga s purom ili njokima. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+10)

Sastojci:

  • 1 zec
  • luka
  • slanine
  • ružmarin
  • domaća kvasina
  • sjemenovo ulje
  • maslinovo ulje 
  • čaša bojelog vina

Propirema:

Zeca oderati, oprati i našpikati komadima luka, slanine ili masnije pancete i iglicama ružmarina. Zatim ga potopiti u 1 litru razblažene domaće kvasine i ostaviti da odleži preko noći. U posebnu roštijeru uliti 2 dcl sjemenova ulja, zeca oci­jediti, posušiti krpom, posoliti i staviti peći u pećnicu. Kad je zec napola pečen treba ga rasjeći. U posebnu posudu iscijediti umak od pečenja, dodati do 2 dcl maslinova ulja, nekoliko zrna bibera i 1 čašu bijelog vina. Poklopiti i kuhati još pola sata. Zeca poslužiti hladnoga s purom ili njokima.

Prosjek: 3.6 (+10)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)