Zec na sinjski način
Sastojci:
- 1 zec
- luka
- slanine
- ružmarin
- domaća kvasina
- sjemenovo ulje
- maslinovo ulje
- čaša bojelog vina
Propirema:
Zeca oderati, oprati i našpikati komadima luka, slanine ili masnije pancete i iglicama ružmarina. Zatim ga potopiti u 1 litru razblažene domaće kvasine i ostaviti da odleži preko noći. U posebnu roštijeru uliti 2 dcl sjemenova ulja, zeca ocijediti, posušiti krpom, posoliti i staviti peći u pećnicu. Kad je zec napola pečen treba ga rasjeći. U posebnu posudu iscijediti umak od pečenja, dodati do 2 dcl maslinova ulja, nekoliko zrna bibera i 1 čašu bijelog vina. Poklopiti i kuhati još pola sata. Zeca poslužiti hladnoga s purom ili njokima.
- Vaše oznake (tagovi): divljač