Zeleni svitak s šunkom i sirom

Autor: dada27   (palac x 10499) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
Biskvit bez šećera od 5 jaja(na 1 jaje 1žl.brašna-odvojit bjelanjak od žutanjka) 30dag špinata 30 dag svj.kravljeg sira 10dag maslaca 10-15dag narezane šunke pera mlade kapulice bijeli papar,sol PRIGOTOVLJAVANJE: Izblanširati špinat te ga narezati sitno. Od jaja i brašna napraviti biskvit.U biskvit dodati špinat te širokim zamahom drvenom šlicom lagano to izmješati. Izliti na papir za pečenje te poravnati i staviti peći par min na temperaturi 180 C. Ohladiti. Na ohlađeni biskvit posložiti šunku tako da prekrije biskvit, zatim namazati sirom koji smo prethodno izradili s maslacem i bijelim paprom i po potrebi posolili. Odrezatirubove biskvita,zarolati u svtak i obložiti alu folijom. Staviti u hladnjak da se ohladi. Servirati kao hladno predjelo. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)
Lipo,lipo,lipo....
Recepti - 6 - slika

SASTAV:

  • Biskvit bez šećera od 5 jaja(na 1 jaje 1žl.brašna-odvojit bjelanjak od žutanjka)
  • 30dag špinata
  • 30 dag svj.kravljeg sira
  • 10dag maslaca
  • 10-15dag narezane šunke
  • pera mlade kapulice
  • bijeli papar,sol

PRIGOTOVLJAVANJE:

Izblanširati špinat te ga narezati sitno. Od jaja i brašna napraviti biskvit.U biskvit dodati špinat te širokim zamahom drvenom šlicom lagano to izmješati. Izliti na papir za pečenje te poravnati i staviti peći par min na temperaturi 180 C. Ohladiti. Na ohlađeni biskvit posložiti šunku tako da prekrije biskvit, zatim namazati sirom koji smo prethodno izradili s maslacem i bijelim paprom i po potrebi posolili. Odrezatirubove biskvita,zarolati u svtak i obložiti alu folijom. Staviti u hladnjak da se ohladi. Servirati kao hladno predjelo.

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)