Žličnjaci s jabukama

recepti_bez_slike
3 kiselkaste jabuke 20 dag svježeg kravljeg sira 3 kriške suhog kruha bez korice 5 dag margarina 2 žlice kiselog vrhnja 2 jaja 12 dag brašna 2 žlice grožđica 3 žlice mljevenog maka za posipanje šećer u prahu za posipanje maslac za prelijevanje, sol Priprema: Kruh narežite na kockice, a jabuke ogulite, operite i naribajte na ribežu, pa oboje stavite u dublju zdjelu. Tome dodajte jaja, zgnječeni sir, grožđice, kiselo vrhnje, omekšali margarin i brašno pa sve izmiješajte u povezanu smjesu. Zatim uz pomoć dvije žlice oblikujte veće žličnjake i stavljajte ih u dosta kipuće posoljene vode i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, dok svi žličnjaci ne isplivaju na površinu vode. Kuhane žličnjake pažljivo ocijedite, odmah ih stavljajte na tanjure, prelijte otopljenim maslacem i pospite mljevenim makom i šećerom u prahu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+333)
Nikad mi ne bi palo na pamet raditi žličnjake od jabuka i zato baka, svaka čast na ideji!

Sastojci:

  • 3 kiselkaste jabuke
  • 20 dag svježeg kravljeg sira
  • 3 kriške suhog kruha bez korice
  • 5 dag margarina
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 12 dag brašna
  • 2 žlice grožđica
  • 3 žlice mljevenog maka za posipanje
  • šećer u prahu za posipanje
  • maslac za prelijevanje, sol

Priprema:

Kruh narežite na kockice, a jabuke ogulite, operite i naribajte na ribežu, pa oboje stavite u dublju zdjelu. Tome dodajte jaja, zgnječeni sir, grožđice, kiselo vrhnje, omekšali margarin i brašno pa sve izmiješajte u povezanu smjesu. Zatim uz pomoć dvije žlice oblikujte veće žličnjake i stavljajte ih u dosta kipuće posoljene vode i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, dok svi žličnjaci ne isplivaju na površinu vode. Kuhane žličnjake pažljivo ocijedite, odmah ih stavljajte na tanjure, prelijte otopljenim maslacem i pospite mljevenim makom i šećerom u prahu.

 

Prosjek: 4 (+333)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)