Vesela jesenska patka

recepti_bez_slike
Zagorska patka 0,30 Kg Sol 0,002 Kg Med 0,01 Kg Hajdina Kaša 0,02 Kg Tikvice 0,005 Kg Šumske gljive 0,05 Kg Mrkva 0,002Kg Cikla 0,002 kg Maslac 0,03 Kg Aceto Balsamico 0,01L Vino crno 0,02L Vodena kreša   Priprema: Pačja prsa posolimo i mariniramo domaćim cvjetnim medom. Tako pripremljena prsa stavimo da se popeku na maslacu i zatim umotamo u foliju te pečemo u pećnici oko 10 minuta na 170 stupnjeva. Batak otkoštimo i posolimo te napunimo hajdinom kašom koju smo lagano propirjali s tikvicama i šumskim gljivama. Batak opečemo na maslacu te stavimo u foliju i pečemo u pećnici dok ne dobijemo hrskavu koricu. Pečeni batak stavimo na reducirani umak od vina i Aceto Balsamika. Mrkvu i ciklu narežemo na sitne trakice i prepržimo na vrućoj masnoći. Tanjur ukrasimo vodenom krešom. Sastojci za domeće mlince sa špinatom: Pšenično glatko brašno 0,05 Kg Svježi špinat 0,01 Kg Sol 0,0002 Kg Jaja 1 Kom Voda 0,02L   Priprema: Špinat kratko prokuhamo u slanoj vodi te ga ocijedimo. Zatim ga sitno nasjeckamo i dodamo u brašno u koje smo dodali jaje, sol i vodu. Sve zajedno dobro promijesimo dok ne dobijemo glatku masu. Tijesto podijelimo na jednake kuglice i razvaljamo na tanke mlince koje stavimo peći na roštilj. Dok ih pečemo moramo ih okretat kako bi dobile žarku boju na obadvije strane. Sastojci za pjenicu od Tepke kruške: Tepka kruška 0,15 Kg Pjenušac 0,03 Kg Limun 0,01 L Jaje 1 Kom Šećer 0,01 Kg Priprema: Krušku ogulimo i kuhamo u vrućoj vodi u koju smo prethodno stavili limun. Kada je kuhano ocijedimo i dobro izmiksamo. Na kraju dodamo pjenušac i jaje te sve zajedno prokuhamo na pari uz miješanje s pjenjaćom,kako bi dobili laganu pjenicu. Sastojci za pire od buće: Buća 0,10 Kg Slatko vrhnje 0,01 L Sol 0,0001Kg Maslac 0,0001 Kg Priprema: Buću kuhamo dok ne omekša, zatim je izmiksamo. U tako pripremljenu smjesu dodamo slatko vrhnje, maslac i malo soli. Sastojci za hrskava pločica od parmezana: Parmezan 0,01Kg Priprema: Na vruću tavu stavimo sir i pričekamo do 2 minute dok se ne rastopi. Rastopljeni sir oblikujmo lopaticom. Sastojci za prepečeni mladi kukuruz: Kukuruz 1 Kom Maslac 0,05Kg Priprema: Na tavi zagrijemo maslac te stavimo kukuruz i pečemo dok ne dobi rumenu boju.       Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci za patku:

  • Zagorska patka 0,30 Kg
  • Sol 0,002 Kg
  • Med 0,01 Kg
  • Hajdina Kaša 0,02 Kg
  • Tikvice 0,005 Kg
  • Šumske gljive 0,05 Kg
  • Mrkva 0,002Kg
  • Cikla 0,002 kg
  • Maslac 0,03 Kg
  • Aceto Balsamico 0,01L
  • Vino crno 0,02L
  • Vodena kreša
     

Priprema:

Pačja prsa posolimo i mariniramo domaćim cvjetnim medom. Tako pripremljena prsa stavimo da se popeku na maslacu i zatim umotamo u foliju te pečemo u pećnici oko 10 minuta na 170 stupnjeva.
Batak otkoštimo i posolimo te napunimo hajdinom kašom koju smo lagano propirjali s tikvicama i šumskim gljivama. Batak opečemo na maslacu te stavimo u foliju i pečemo u pećnici dok ne dobijemo hrskavu koricu. Pečeni batak stavimo na reducirani umak od vina i Aceto Balsamika. Mrkvu i ciklu narežemo na sitne trakice i prepržimo na vrućoj masnoći. Tanjur ukrasimo vodenom krešom.

Sastojci za domeće mlince sa špinatom:

  • Pšenično glatko brašno 0,05 Kg
  • Svježi špinat 0,01 Kg
  • Sol 0,0002 Kg
  • Jaja 1 Kom
  • Voda 0,02L
     

Priprema:

Špinat kratko prokuhamo u slanoj vodi te ga ocijedimo. Zatim ga sitno nasjeckamo i dodamo u brašno u koje smo dodali jaje, sol i vodu. Sve zajedno dobro promijesimo dok ne dobijemo glatku masu. Tijesto podijelimo na jednake kuglice i razvaljamo na tanke mlince koje stavimo peći na roštilj. Dok ih pečemo moramo ih okretat kako bi dobile žarku boju na obadvije strane.

Sastojci za pjenicu od Tepke kruške:

  • Tepka kruška 0,15 Kg
  • Pjenušac 0,03 Kg
  • Limun 0,01 L
  • Jaje 1 Kom
  • Šećer 0,01 Kg

Priprema:

Krušku ogulimo i kuhamo u vrućoj vodi u koju smo prethodno stavili limun. Kada je kuhano ocijedimo i dobro izmiksamo. Na kraju dodamo pjenušac i jaje te sve zajedno prokuhamo na pari uz miješanje s pjenjaćom,kako bi dobili laganu pjenicu.

Sastojci za pire od buće:

  • Buća 0,10 Kg
  • Slatko vrhnje 0,01 L
  • Sol 0,0001Kg
  • Maslac 0,0001 Kg

Priprema:

Buću kuhamo dok ne omekša, zatim je izmiksamo. U tako pripremljenu smjesu dodamo slatko vrhnje, maslac i malo soli.

Sastojci za hrskava pločica od parmezana:

  • Parmezan 0,01Kg

Priprema:

Na vruću tavu stavimo sir i pričekamo do 2 minute dok se ne rastopi. Rastopljeni sir oblikujmo lopaticom.

Sastojci za prepečeni mladi kukuruz:

  • Kukuruz 1 Kom
  • Maslac 0,05Kg

Priprema:

Na tavi zagrijemo maslac te stavimo kukuruz i pečemo dok ne dobi rumenu boju.
 

 

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Mirko Ljubić, Restoran Dvorac Mihanović
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)