40 dag lisnatog tijesta
80 dag jabuka
12 dag šećera
naribana kora od pola limuna
Priprema:
Jabuke oguliti razrezati ih na četvrtine, izvaditi im jezgru te ih narezati na tanke ploške. Uz rub "pie dish" posude pričvrstiti s malo vode usku traku lisnatog tijesta debelog 4 do 5 mm i zdjelu napuniti ploškama jabuka. Jabuke pokriti šećerom i naribanom limunovom korom a u zdjelu uliti par žlica vode. Sve zajedno pokriti 4 do 5 mm debelim lisnatim tijestom, a rubove tijesta spojiti i glatko odrezati. Po površini probušiti par rupa da može izlaziti para. Ztim gornju površinu tijesta premazati žumanjkom i desetak minuta peći u vrućoj pećnici, smanji se temperatura pečenja pita se prekrije papirom za pečenje, Američka pita, Apple pie se peče još 15 do 20 minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 1 (+1)
Sastojci:
- 40 dag lisnatog tijesta
- 80 dag jabuka
- 12 dag šećera
- naribana kora od pola limuna
Priprema:
Jabuke oguliti razrezati ih na četvrtine, izvaditi im jezgru te ih narezati na tanke ploške. Uz rub "pie dish" posude pričvrstiti s malo vode usku traku lisnatog tijesta debelog 4 do 5 mm i zdjelu napuniti ploškama jabuka. Jabuke pokriti šećerom i naribanom limunovom korom a u zdjelu uliti par žlica vode. Sve zajedno pokriti 4 do 5 mm debelim lisnatim tijestom, a rubove tijesta spojiti i glatko odrezati. Po površini probušiti par rupa da može izlaziti para. Ztim gornju površinu tijesta premazati žumanjkom i desetak minuta peći u vrućoj pećnici, smanji se temperatura pečenja pita se prekrije papirom za pečenje, Američka pita, Apple pie se peče još 15 do 20 minuta.