KORE:
10 dag masti
15 dag šećera
30 dag brašna
1 jaje
2 žlice kakaa
1 vrećica cimeta
1 prašak za pecivo
2 dcl mlijeka
Biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
malo praška za pecivo
Krema:
4 dcl mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica gustina
15 dag margarina
1 naranča
10 dag šećera u prahu
Glazura:
10 dag čokolade
10 dag margarina
Postupak pripreme
Izraditi meko glatko tijesto od brašna pomiješanog s praškom za pecivo, omekšane masti dodajući šećer, jaje, kakao i cimet. Sve zamijesiti s potrebnom količinom mlijeka. Tijesto podijeliti na dva dijela i razvaljati u dvije kore veličine pleha. Koru rasporediti na obrnutoj strani pouljenog i pobrašnjenog pleha i peći u zagrijanoj pećnici. Jednu koru premazati polovinom kreme. Na nju staviti biskvit i biskvit premazati drugom polovinom kreme. Na kremu postaviti drugu koru. Vanjske površine ukrasiti čokoladnom glazurom. BISKVIT: Izraditi pjenastu biskvitnu masu od umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno pomiješano s praškom za pecivo. U masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. KREMA: U mlijeku ukuhavati puding i gustin. U gustu ohlađenu masu umiješati izrađen margarin sa šećerom u prahu i sok jedne naranče.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
KORE:
- 10 dag masti
- 15 dag šećera
- 30 dag brašna
- 1 jaje
- 2 žlice kakaa
- 1 vrećica cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 2 dcl mlijeka
Biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- malo praška za pecivo
Krema:
- 4 dcl mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 1 žlica gustina
- 15 dag margarina
- 1 naranča
- 10 dag šećera u prahu
Glazura:
- 10 dag čokolade
- 10 dag margarina
Postupak pripreme
Izraditi meko glatko tijesto od brašna pomiješanog s praškom za pecivo, omekšane masti dodajući šećer, jaje, kakao i cimet. Sve zamijesiti s potrebnom količinom mlijeka. Tijesto podijeliti na dva dijela i razvaljati u dvije kore veličine pleha. Koru rasporediti na obrnutoj strani pouljenog i pobrašnjenog pleha i peći u zagrijanoj pećnici. Jednu koru premazati polovinom kreme. Na nju staviti biskvit i biskvit premazati drugom polovinom kreme. Na kremu postaviti drugu koru. Vanjske površine ukrasiti čokoladnom glazurom. BISKVIT: Izraditi pjenastu biskvitnu masu od umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno pomiješano s praškom za pecivo. U masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. KREMA: U mlijeku ukuhavati puding i gustin. U gustu ohlađenu masu umiješati izrađen margarin sa šećerom u prahu i sok jedne naranče.