Cimet pita s biskvitom

Autor: margareta   (palac x 24892) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
KORE: 10 dag masti 15 dag šećera 30 dag brašna 1 jaje 2 žlice kakaa 1 vrećica cimeta 1 prašak za pecivo 2 dcl mlijeka Biskvit: 4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna malo praška za pecivo Krema: 4 dcl mlijeka 1 puding od vanilije 1 žlica gustina 15 dag margarina 1 naranča 10 dag šećera u prahu Glazura: 10 dag čokolade 10 dag margarina Postupak pripreme Izraditi meko glatko tijesto od brašna pomiješanog s praškom za pecivo, omekšane masti dodajući šećer, jaje, kakao i cimet. Sve zamijesiti s potrebnom količinom mlijeka. Tijesto podijeliti na dva dijela i razvaljati u dvije kore veličine pleha. Koru rasporediti na obrnutoj strani pouljenog i pobrašnjenog pleha i peći u zagrijanoj pećnici. Jednu koru premazati polovinom kreme. Na nju staviti biskvit i biskvit premazati drugom polovinom kreme. Na kremu postaviti drugu koru. Vanjske površine ukrasiti čokoladnom glazurom. BISKVIT: Izraditi pjenastu biskvitnu masu od umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno pomiješano s praškom za pecivo. U masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. KREMA: U mlijeku ukuhavati puding i gustin. U gustu ohlađenu masu umiješati izrađen margarin sa šećerom u prahu i sok jedne naranče. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

    KORE:
  • 10 dag masti
  • 15 dag šećera
  • 30 dag brašna
  • 1 jaje
  • 2 žlice kakaa
  • 1 vrećica cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dcl mlijeka

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • malo praška za pecivo

Krema:

  • 4 dcl mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 1 žlica gustina
  • 15 dag margarina
  • 1 naranča
  • 10 dag šećera u prahu

Glazura:

  • 10 dag čokolade
  • 10 dag margarina

Postupak pripreme

Izraditi meko glatko tijesto od brašna pomiješanog s praškom za pecivo, omekšane masti dodajući šećer, jaje, kakao i cimet. Sve zamijesiti s potrebnom količinom mlijeka. Tijesto podijeliti na dva dijela i razvaljati u dvije kore veličine pleha. Koru rasporediti na obrnutoj strani pouljenog i pobrašnjenog pleha i peći u zagrijanoj pećnici. Jednu koru premazati polovinom kreme. Na nju staviti biskvit i biskvit premazati drugom polovinom kreme. Na kremu postaviti drugu koru. Vanjske površine ukrasiti čokoladnom glazurom. BISKVIT: Izraditi pjenastu biskvitnu masu od umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno pomiješano s praškom za pecivo. U masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. KREMA: U mlijeku ukuhavati puding i gustin. U gustu ohlađenu masu umiješati izrađen margarin sa šećerom u prahu i sok jedne naranče.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)