170 g šećera
50 g maslaca
jaje
170 g brašna
200 g mljevenog maka
vrećica praška za pecivo
1/4 l mlijeka
vrećica vanilin šećera
malo cimeta i naribane limunove kore
maslac za mazanje lima
Postupak pripreme
Šećer, maslac i jaje pjenasto izmiješajte. Dodajte izmiješano brašno, mak i prašak za pecivo, mlijeko i začine. Sve dobro izmiješajte. Premažite kalup maslacem, izlijte tijesto i pecite 50—60 minuta u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 175°C.
Napomena: U tijesto umiješajte usitnjeni citronat, narančat, bobice grožđa i smokve te ga pecite kao voćni kruh.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 170 g šećera
- 50 g maslaca
- jaje
- 170 g brašna
- 200 g mljevenog maka
- vrećica praška za pecivo
- 1/4 l mlijeka
- vrećica vanilin šećera
- malo cimeta i naribane limunove kore
- maslac za mazanje lima
Postupak pripreme
Šećer, maslac i jaje pjenasto izmiješajte. Dodajte izmiješano brašno, mak i prašak za pecivo, mlijeko i začine. Sve dobro izmiješajte. Premažite kalup maslacem, izlijte tijesto i pecite 50—60 minuta u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 175°C.
Napomena: U tijesto umiješajte usitnjeni citronat, narančat, bobice grožđa i smokve te ga pecite kao voćni kruh.