Krafne
Dječica se jednako vesele svojim šarenim kostimima i maskama kao i krafnama bez kojih je maskembal nezamisliv.
S malo truda i vremena, veselje će biti još veće ako ih poslužite svježim, domaćim krafnama po receptu Branka Ognjenovića.
Sastojci za krafne
Za kvasac
- 1 kocka svježeg kvasca
- 1/2 dcl mlijeka
- 1 dkg šećera
- 3 dkg brašna
Za tijesto
- 25 dkg glatkog brašna
- 25 dkg oštrog brašna
- 1 dkg soli
- 10 dkg maslaca
- 4 dkg šećera
- 1/4 l mlijeka
- 2 žumanjca
- 1 cijelo jaje
- 2 žlice ruma
- naribana korica limuna
- 10 dkg marmelade od marelica
- šećer u prahu za posipanje
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Vaše oznake (tagovi): pokladnice / maškare / krafne / kolači i slastice / fašnik
- Sastojci: šećer u prahu / margarin / kvasac / korica limuna / jaja
Prekrasno, hvala vam na ovom video receptu,bas ste me obradovali
Hvala Gizella rado bi dosla, ali sam jako daleko, u Americi.Pa budem te potrazila na facebok..bye!
ja cu ti napraviti dodji kod mene na Otok Vir, mi cemo zajedno!!Ok Lp.
Prekrasno, hvala vam na ovom video receptu,bas ste me obradovali... <:P
Stvarno lepo izgledaju !
Hvala na receptu !
dijeta meseceve mene
Ove krafne izgledaju veoma lijepo, samo ima puno posla oko njih, ali se isplati... :party:
puno bolje :)
malo je teško sve ovo shvatiti ozbiljno kad je naslov stranice " Recept za priRPemu domaćih krafni"
Evo ispravljen je tipfeler, nadam se da je sad lakse za shvatiti :)
krafne su odlicne cista 10
meni nitko ne želi napraviti krofne, ni mama, ni seka, ni baka
imam 13 godina i neznam ih sam napraviti
Da li netko zna kako se rade americke krafne?
krafne ,krefne...mljac mljac fino......ukusno
Stvarno mi idu na jetru zlonamjerni pisci recepata koji jednim detaljem unište brdo namirnica! Ili nepažljivi - ishod je isti. UMJESTO ČETVRTINE DECILITRA MLIJEKA, TREBA STAJATI ČETVRTINA LITRE! Oznaka za litru je l (L), ako je u tome problem!
Sramota! Zar nitko ne čita recepte? Frajer u videu iz vrča izlije bitno više od 0,025l mlijeka...
Sramota! Zar nitko ne čita recepte? Frajer u videu iz vrča izlije bitno više od 0,025l mlijeka...
...bože kako ima nervoznih ljudi, nevjerojatno! Tko radi taj i griješi, a da imate toliko recepata i da se upola toliko trudite na ovoj stranici kao naša tatjana =D> možda bi Vas i ozbiljnije shvatila, mogli Ste se barem imenom potpisati a ne kao "nepoznat korisnik" ostavljati bezobrazne komentare.
Naravno da nije bilo zlonamjerno. Svakom se može potkrasti greška.
• Tijesto:
• 500 g brašna(pola glatko pola oštro)
• 100 g margarina
• 40 g šečera
• 2 jajeta
• 2,5 dcl mlijeka
• 1 svježi kvasac (40g)
• korica 1 limuna
• malo ruma
• 10 g soli
U 1 dcl mlijeka rastopiti kvasac. Na laganoj vatri ugrijati ostatak mlijeka, šečer, sol i margarin.
U posebnu posudu umutiti jaja, rum i koricu od limuna, u to dodati rastopljeni kvasac.
Postepeno dodavati brašno i mutiti dok ne dobijete glatku masu.Ako se brašno lijepi dodati jos brašna i domijesiti rukama.
Ostaviti tijsto da se diđe cca. 1 sat, prekriveno vrečicom ili plastičnom folijom da se ubrza proces dizanja.
Dignuto tijesto izvaditi na pobrašnatu površinu i razvaljati na cca. 1cm (bolje malo deblje nego pretanko). Pokušati ga razvaljati u št
o manje poteza. Vaditi krugove čašom(veličina po zelji), i stavljati na pobrašnjanu krpu naopako.
Ostaviti opet da se digne cca. pola sata.
Po želji puniti filom sa špricom(različite marmelade)
Zagrijati ulje na srednju temperaturu, ne prevruće.
Ako ulje počne prskati, samo bez panike ima rješenje i za to.
Stavljati krafne u ulje tako da doljnja strana prvo bude gore.
Pržiti toliko dugo da dobiju tamno žutu boju na obe strane.
Krafne vaditi po mogučnosti sa rupičastok žlicom, tako da što manje ulja dižete sa krafnama.
Jos vruće posipati staub šečerom.
Dobar tek želi vam tomek
krafne