meso
sol
papar
voda
češnjak
vino
Postupak pripreme
Za ove kobasice uzima se masnije meso sa trbuha i od vrata. Meso obvezno sjeći nožem na što sitnije komadiće (nipošto mljeti u stroju za mljevenje mesa), dodati sol, papar, i vode u kojoj je bio natopljen češnjak.
Sve zajedno dobro izmijesiti rukama i ostaviti na svježem i prozračnom mjestu pola dana. Još su bolje kobasice ako im se doda pola čaše vina. Ovom smjesom se onda pune crijeva. Kobasice staviti u dim od 8 do 10 dana.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Kranjske kobasice
Kranjske kobasice
Kranjske kobasice
Kranjske kobasice
Kranjske kobasice
Kranjske kobasice ›
Sastojci za kranjske kobasice
- meso
- sol
- papar
- voda
- češnjak
- vino
Postupak pripreme
Za ove kobasice uzima se masnije meso sa trbuha i od vrata. Meso obvezno sjeći nožem na što sitnije komadiće (nipošto mljeti u stroju za mljevenje mesa), dodati sol, papar, i vode u kojoj je bio natopljen češnjak.
Sve zajedno dobro izmijesiti rukama i ostaviti na svježem i prozračnom mjestu pola dana. Još su bolje kobasice ako im se doda pola čaše vina. Ovom smjesom se onda pune crijeva. Kobasice staviti u dim od 8 do 10 dana.