200 g pačjih prsa
10 g slanine
100 g mlinci od kestena
Sol , papar, ulje
8 g meda od kestena
Priprema :
Pačja prsa filetiramo, razrežemo, lagano potučemo, začinimo sa solju i paprom. Na prsa stavimo slaninu te začinjene mlince. Zarolamo te stavimo u foliju. Pačja prsa kuhamo 18 minuta na temperaturi od 100 stupnjeva. Izvadimo iz folije te premažemo medom od kestena i zapečemo na 180 stupnjeva 5 minuta.
Mlinci od kestena
Sastojci:
80 g kestenovog brašna
80 g brašna
Sol
Voda,ulje
Priprma:
Brašno prosijemo, začinimo i zamijesimo sa mlakom vodom. Oblikujemo manje kuglice te pustimo da odmori 20 minuta.
Tijesto razvaljamo te pečemo s jedne i druge strane par minuta. Mlince ostavimo da se posuše te ih prelijemo vrućim temeljcem od patke.
Pire od jabuke i meda
Sastojci:
100 g jabuka
1 žličica meda
limunov sok
Priprema:
Jabuke operemo i ogulimo, očistimo od koštica te narežemo na manje kockice, stavimo ih kuhati sa medom i limunom.
Kuhane jabuke propasiramo te ih vratimo na laganu vatru i kuhamo do željene gustoće, začinimo ih po potrebi.
Umak od aronije
Sastojci:
10 g svježih aronija
1 žličica meda
Sok od naranče
Rakija od aronije
Šećer
Priprema:
Aroniju operemo i stavimo kuhati sa narančinim sokom, šećerom, medom, i kuhamo dok aronije ne omekšaju. Aronije propasiramo i stavimo na vatru dodamo rakije od aronije i kuhamo dok alkohol ne ispari.
Karameliziran kesten
Sastojci:
8 g kestena
šećer
1 žličica meda
Priprema:
Kestene ispečemo na tavi koje smo prethodno izrezali po kori. Pečene kestene ogulimo. Šećer karameliziramo sa medom.
Pečene kestene uvaljamo u dobiven karamel od šećera i meda te ih ostavimo da se ohlade.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Ivan Knezić-Prigorec iz Termi Jezerčica pobjednik je šestog izdanja kulinarskog natjecanja Chtef, Zagorski chef. Za titulu Zagorskog chefa natjecalo se, kao i proteklih pet godina 7 vrsnih kuhara u pripremi jela sa zadanim namirnicama. Ove godine je to bilo meso zagorske patke, zagorski mlinci i kesteni. Pobjedničko glavno jelo zove se Pačje novo doba
Rolana pačja prsa
Sastojci:
- 200 g pačjih prsa
- 10 g slanine
- 100 g mlinci od kestena
- Sol , papar, ulje
- 8 g meda od kestena
Priprema :
Pačja prsa filetiramo, razrežemo, lagano potučemo, začinimo sa solju i paprom. Na prsa stavimo slaninu te začinjene mlince. Zarolamo te stavimo u foliju. Pačja prsa kuhamo 18 minuta na temperaturi od 100 stupnjeva. Izvadimo iz folije te premažemo medom od kestena i zapečemo na 180 stupnjeva 5 minuta.
Mlinci od kestena
Sastojci:
- 80 g kestenovog brašna
- 80 g brašna
- Sol
- Voda,ulje
Priprma:
Brašno prosijemo, začinimo i zamijesimo sa mlakom vodom. Oblikujemo manje kuglice te pustimo da odmori 20 minuta.
Tijesto razvaljamo te pečemo s jedne i druge strane par minuta. Mlince ostavimo da se posuše te ih prelijemo vrućim temeljcem od patke.
Pire od jabuke i meda
Sastojci:
- 100 g jabuka
- 1 žličica meda
- limunov sok
Priprema:
Jabuke operemo i ogulimo, očistimo od koštica te narežemo na manje kockice, stavimo ih kuhati sa medom i limunom.
Kuhane jabuke propasiramo te ih vratimo na laganu vatru i kuhamo do željene gustoće, začinimo ih po potrebi.
Umak od aronije
Sastojci:
- 10 g svježih aronija
- 1 žličica meda
- Sok od naranče
- Rakija od aronije
- Šećer
Priprema:
Aroniju operemo i stavimo kuhati sa narančinim sokom, šećerom, medom, i kuhamo dok aronije ne omekšaju. Aronije propasiramo i stavimo na vatru dodamo rakije od aronije i kuhamo dok alkohol ne ispari.
Karameliziran kesten
Sastojci:
- 8 g kestena
- šećer
- 1 žličica meda
Priprema:
Kestene ispečemo na tavi koje smo prethodno izrezali po kori. Pečene kestene ogulimo. Šećer karameliziramo sa medom.
Pečene kestene uvaljamo u dobiven karamel od šećera i meda te ih ostavimo da se ohlade.
Link izvora / potpis autora: Ivan Knezić-Prigorec