Uskršnja šunka u tijestu
Ovako pripremljena šunka za Uskrs, obogatiti će vas stol i Uskršnji ručak napraviti posebnim.
Da bi napravili ovu predivnu deliciju potrebno vam je:
- 500-600 gr dizanog tijesta
- oko 800 gr šunke
Dizano tijesto napravite na slijedeći nacin.
- U dublju zdjelu prosijte 1kg brašna sa praškom za pecivo
- Dodajte 10gr suhog kvasca, 1 zlicu šećera.
- Zatim zagrijte 500ml mlijeka,dodate 200ml jogurta i 2 jaja,..to promijesati da se jaja razbiju,sipati u brasno i zamjestiti tijesto.
- Tijesto oblikovati
Da bi napravili ovu predivnu deliciju potrebno vam je:
- 500-600 gr dizanog tijesta
- oko 800 gr šunke
Dizano tijesto napravite na slijedeći nacin.
- U dublju zdjelu prosijte 1kg brašna sa praškom za pecivo
- Dodajte 10gr suhog kvasca, 1 zlicu šećera.
- Zatim zagrijte 500ml mlijeka,dodate 200ml jogurta i 2 jaja,..to promijesati da se jaja razbiju,sipati u brasno i zamjestiti tijesto.
- Tijesto oblikovati u kuglu,vratiti u uljem premazanu zdjelu i pokriti prozirnom folijom,pustiti da se volumen udvostruci.
- U meduvremenu skuhati sunku ili koristiti vec kuhanu sunku,koju dobro osusite od tekucine papirnim ubrusima.
- Od cjelokupnog zamjesenog tijesta oduzmemo 500-600gr tijesta i rasirimo ga na pobrasnjenog dasci za rad.
- Na sredinu tijesta stavimo sunku i zamotamo je ,tako da najprije preklopimo stranice tijesta unutyra pa zatim urolamo,kao valjak..dobice se fina struca.
- Na vrhu ukrasiti po zelji.
- Ja je ukrasim sa malim krizem,kao znakom Isusove patnje.
- Od ostatka tijesta uobicajeno napravim uskrsnje pecivo u obliku pletenice ,koju motam u krug ili ostavim ravno.
- Ako pecivo motam u krug ukrasim sa jajetom.
Link izvora / potpis autora: Mirjana
Ponovo mi se slike ne pojave tamo gdje bi trebale ..??