40 dag brašna
1 dl ulja
5 dag maslaca
50 dag buče
malo soli
50 dag svježeg sira
2 dl kiselog vrhnja
2 jaja
sok od limuna
Postupak pripreme
Prigotavlja se isto kao i savijača npr. od trešanja, samo umjesto trešanja nadijeva se nadjevom od buče i sira.
Nadjev: buču očistite, izribajte na ribež, posolite i nakon 20 minuta dobro ocijedite. Dodajte protisnuti sir, vrhnje, topljeni maslac, žutanjak i čvrsto tučeni snijeg. Sve lagano izmiješajte i posipajte po razvučenom tijestu, savijte kao savijaču. Bučnica se peče u umjereno vrućoj pećnici.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
‹ Bučnica na Zagorski način
najbolji recept
Bučnica sa šljivama ›
Sastojci
- 40 dag brašna
- 1 dl ulja
- 5 dag maslaca
- 50 dag buče
- malo soli
- 50 dag svježeg sira
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 jaja
- sok od limuna
Postupak pripreme
Prigotavlja se isto kao i savijača npr. od trešanja, samo umjesto trešanja nadijeva se nadjevom od buče i sira.
Nadjev: buču očistite, izribajte na ribež, posolite i nakon 20 minuta dobro ocijedite. Dodajte protisnuti sir, vrhnje, topljeni maslac, žutanjak i čvrsto tučeni snijeg. Sve lagano izmiješajte i posipajte po razvučenom tijestu, savijte kao savijaču. Bučnica se peče u umjereno vrućoj pećnici.