Buhtle

recepti_bez_slike
1 jaje 2 žutanjka 1 žlica mlake vode naribana korica limuna malo soli 50 dag brašna 12 dag šećera 20 dag maslaca 1,5 dcl mlijeka 1 svježi kvasac nadjev: marmelada Postupak pripreme Izraditi meko glatko tijesto od brašna dodajući otopljeni kvasac u malo toplog mlijeka, šećer, maslac, jaje, žutanjke, naribanu koricu limuna i malo soli. Sve dobro umijesiti. Izrađeno tijesto ostaviti da odstoji 30 minuta. Premijesiti ga i razvaljati u list debljine 5 mm. Nožem izrezivati pravokutnike. Na svaki komadić staviti malo marmelade. Krajeve pravokutnika spojiti tako da marmelada ostane u sredini. Buhtle rasporediti u veći pouljen kalup za torte, tako da strana spajanja dođe na dno. U kalupu ostaviti da odstoje još 15 minuta. Peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na temperaturi 180 °C. Posuti šećerom u prahu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Buhtle najbolji recept Buhtle s marmeladom ›

Sastojci

  • 1 jaje
  • 2 žutanjka
  • 1 žlica mlake vode
  • naribana korica limuna
  • malo soli
  • 50 dag brašna
  • 12 dag šećera
  • 20 dag maslaca
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 1 svježi kvasac
  • nadjev: marmelada

Postupak pripreme

Izraditi meko glatko tijesto od brašna dodajući otopljeni kvasac u malo toplog mlijeka, šećer, maslac, jaje, žutanjke, naribanu koricu limuna i malo soli. Sve dobro umijesiti. Izrađeno tijesto ostaviti da odstoji 30 minuta.

Premijesiti ga i razvaljati u list debljine 5 mm. Nožem izrezivati pravokutnike. Na svaki komadić staviti malo marmelade. Krajeve pravokutnika spojiti tako da marmelada ostane u sredini.

Buhtle rasporediti u veći pouljen kalup za torte, tako da strana spajanja dođe na dno. U kalupu ostaviti da odstoje još 15 minuta. Peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na temperaturi 180 °C. Posuti šećerom u prahu.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)