zec

recepti_bez_slike
1 zec 1,5 kg kapule 3 dcl ulja peršin sol papar vegeta ružmarin lovorov list 1 limun 1 dcl kvasine (vinskog octa) 3 dcl crnog vina umak od rajčica Zeca oderemo, očistimo dlake, narežemo na komade. Kapulu narežemo na sitno, te stavimo na ulje zajedno s peršinom na minutu***. Na to dodamo meso (zeca), pirjamo 10ak minuta uz povremeno miješanje. Nakon 10 min ulijemo vodu (toliko da prekrije meso), dodamo začine po svom guštu. Ja obično stavim grančicu ružmarina i 4 lovorova lista, te limun izrezan na kolutove. U to ulijemo kvasinu. Kada je meso pri kraju ulijemo 3 dcl vina i umak od rajčica. Pustimo neka krčka još 15-20 minuta. Zec spremljen na ovaj način jede se hladan. Dakle, najbolje ga je spremati večer prije. Uz njega se mogu poslužiti njoke, tjestenina, čak i pire krumpir. *** ne čekam nikad da kapula požuti jer je velika vjerojatnost da će i zagoriti. Pri spremanju bilo kakvog jela pustim samo da baci malo šuga na minutu ili dvije. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
na ovaj način spremali su ga moji stari...sad ga spremaju mladi :)

Sastojci za pripremu zeca

  • 1 zec
  • 1,5 kg kapule
  • 3 dcl ulja
  • peršin
  • sol
  • papar
  • vegeta
  • ružmarin
  • lovorov list
  • 1 limun
  • 1 dcl kvasine (vinskog octa)
  • 3 dcl crnog vina
  • umak od rajčica

Zeca oderemo, očistimo dlake, narežemo na komade.

Kapulu narežemo na sitno, te stavimo na ulje zajedno s peršinom na minutu***. Na to dodamo meso (zeca), pirjamo 10ak minuta uz povremeno miješanje.

Nakon 10 min ulijemo vodu (toliko da prekrije meso), dodamo začine po svom guštu. Ja obično stavim grančicu ružmarina i 4 lovorova lista, te limun izrezan na kolutove. U to ulijemo kvasinu.

Kada je meso pri kraju ulijemo 3 dcl vina i umak od rajčica. Pustimo neka krčka još 15-20 minuta.

Zec spremljen na ovaj način jede se hladan. Dakle, najbolje ga je spremati večer prije. Uz njega se mogu poslužiti njoke, tjestenina, čak i pire krumpir.

*** ne čekam nikad da kapula požuti jer je velika vjerojatnost da će i zagoriti. Pri spremanju bilo kakvog jela pustim samo da baci malo šuga na minutu ili dvije.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)