Hokkaido tikvice
Sastojci:
- 2 veća oguljena krumpira
- ½ glavice luka
- ulje
- 50 g šampinjona
- sol, bijeli papar
- vrhnje za kuhanje
Priprema:
Tikvicu otvorite na vrhu (ne previše!) u obliku zvijezde ili cvijeta koji će vam poslužiti kao poklopac. Kroz otvor očistite sjemenke.
Krumpir narežite na manje kockice. Luk sitno nasjeckajte i dinstajte u tavi na malo ulja uz podljevanje s malo vode oko 5 min. Za to vrijeme nasjeckajte šampinjone te dodati u tavu luku i krumpir. Sve zajedno dinstajte još oko 10 min, toliko da krumpir bude skoro gotov. Posolite i popaprite. Tim nadjevom napunite tikvicu, ne posve do vrha, te ih zalijte vrhnjem za kuhanje do ruba otvora. Poklopite. Pecite u pećnici na 200 °C oko 45 min.
Link izvora / potpis autora: Dobrila Kezele
- Vaše oznake (tagovi): slana jela
- Sastojci: krumpir / luk / ulje