Jednostavan tiramisu
Ovo je omiljen kolac u mojoj obitelji. Cesto ga pravim, jednostavan je i ne zahtijeva previse vremena
- 2 velike salice jake crne kave
- 1/2 velike salice marsala, ruma (ili nekog drugog likera)
- 3 jaja (odvojiti zumanjke od bjelanjaka)
- 1/3 velike salice secera u prahu ili sitnog secera
- 250g mascarpone
- 300ml - 500 ml tucenog vrhnja za kuhanje
- 500g savoiardi (talijanski piskoti)
- kakao za posipanje
Postupak:
Potrebna vam je cetvrtasta staklena posuda od otprilike 20cm
Skuhajte kavu, izlijte u plitku posudu i dodajte marsala ili rum.
Izmiksajte zumanjke sa secerom dok smjesa postane blijeda i pjenasta.
Dodajte mascarpone i lagano mijesajte rucno da se smjesa ujedini.
Zatim dodajte tuceno vrhnje i na kraju snijeg od bjelanjaca. Sve lagano umijesate rukom da smjesa postane kompaktna.
Savoiarde na sekundu umacite u kavu i slazite u staklenu zdjelu. Premazite polovinom kreme i ponovite postupak, zavrsivsi sa kremom.
Ohladiti u hladnjaku preko noci.
Prije serviranja, obilato posuti kakaom
- Vaše oznake (tagovi): Jednostavni kolači / Tiramisu
- Sastojci: mascarpone / vrhnje / rum / kakao / jaja