Jednostavni kolač
Biskvit:
- 5 jaja
- 20 dag šećera
- 1 vš
- 20 -30 dag brašna
- 1 dcl ulja
- otprilike 2 dcl mlijeka
- 1 pzp
- ribana korica limuna i naranče
Odvojiti žumnajke i bjeljanjak. Bjeljanjke tuć u čvrst snijeg, a posebno tuć žumanjke sa šećerom i ribanim koricama dok ne bude pjenasto. Žumanjcima dodat ulje, vš,mlijeko i izmješat. Postepeno u smjesu žumanjaka dodavat brašno. Bjeljanjke lagano umješat u smjesu žutanjaka(sa drvenom kuhačom ne metalom) i lagano im dodat i pzp.n biskvit. Peći na 180 stupnjeva 25 minuta i pečen kolač zalit sa malo mlijeka (1 dcl). Kad je napola ohlađen uzeti drvenu kuhaču i sa donjom stranom kuhače pravit guste rupe u biskvitu.
Krema:
- 2 pudinga od čokolade
- po želji komadići čokolade za kuhanje, kokos, orasi ili šta već imate
Puding kuhati po uputama na pakiranju s tim da litri mlijeka oduzmete 2 dcl znači u 8 dcl kuhate pudinge.
Još vruć puding preliti preko biskvita pazeći da rupe prvo popunite pudingom pa onda ostatak pudinga izlijete na biskvit i ukrasite naribanom čokoladom, kokosom ili nečim drugim.
- Vaše oznake (tagovi): biskvit / puding od čokolade
- Sastojci: brašno / jaja / kokos / korica limuna / mlijeko / naranče / puding / ulje
Jako zanimljivo izgleda a jako je i fin! probala, prvi put sad...
Inače, moj jednostavni i brzi je tzv Sarajevski kolač, dobra alternativa za isto pomanjkanje vremena. Za njega Vam treba
3 jaja
1 dl šećera
2 dl pšeničnog grisa
1 dl ulja
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
4 ribane jabuke
2 dl mljevenih oraha ili lješnjaka
Za glazuru Vam treba 10 dag čokolade za kuhanje + 3 žlice ulja...
Priprema:
Jaja miksajte sa šećerom dok ne postane pjenasto pa postepeno dodavajte i ostale sastojke. Na kraju kuhačom umiješajte mljevene orahe i ribane jabuke.
Peći u namašćenom i pobrašnjenom limu na 180℃ oko 25 -30 min. Pečeni kolač preliti čokoladnom glazurom, i ako možete, sačekajte da se glazura stisne i ohadi. I to je sva mudrost, isto brzo i fino, i dobar tek