5 dag svježeg ili 2 dag suhog kvasca
1 1/2 dl mlijeka
1 1/2 dag šećera
Tijesto:
1 kg brašna
2 dag soli
15 dag maslaca
6 žumanjaka
20 dag šećera
1 dl ruma
2 dl mlijeka
korica od limuna
kvasac
Priprema pinci
Od navedenih namirnica pripremi se kvasac i pusti dizati. U prosijano brašno izdrobi se maslac, doda šećer, sol, usitnjena korica od limuna. Žumanjci se razmute s malo mlijeka i također dodaju u brašno, a zatim se doda preostalo mlijeko i dignuti kvasac. Sve namirnice se s brašnom dobro izmiješaju, a onda se tijesto mijesi na dasci do 3/4 sata, tj. dok ne bude glatko i elastično. Tijesto se zatim pokrije i pusti u toploj prostoriji dizati. Kad tijesto dvostruko naraste, razdijeli se u 2 dijela koja se ponovo mijese, pokriju i ponovo puste dizati. Kad su se hljepčići dignuli (dvostruko), ureže se škarama svaki dio od sredine u tri smjera, tako da je taj kruščić razdijeljen na 3 jednaka dijela. Zatim se pince stave na dobro namazan lim za pečenje, premažu razmućenim jajem i stave u ugrijanu pećnicu. Pince se peku na jednoličnoj temperaturi 50-60 minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Bribirski prisnac
najbolji recept
Pinca (sirnica) ›
Kvas:
- 5 dag svježeg ili 2 dag suhog kvasca
- 1 1/2 dl mlijeka
- 1 1/2 dag šećera
Tijesto:
- 1 kg brašna
- 2 dag soli
- 15 dag maslaca
- 6 žumanjaka
- 20 dag šećera
- 1 dl ruma
- 2 dl mlijeka
- korica od limuna
- kvasac
Priprema pinci
Od navedenih namirnica pripremi se kvasac i pusti dizati. U prosijano brašno izdrobi se maslac, doda šećer, sol, usitnjena korica od limuna. Žumanjci se razmute s malo mlijeka i također dodaju u brašno, a zatim se doda preostalo mlijeko i dignuti kvasac. Sve namirnice se s brašnom dobro izmiješaju, a onda se tijesto mijesi na dasci do 3/4 sata, tj. dok ne bude glatko i elastično. Tijesto se zatim pokrije i pusti u toploj prostoriji dizati. Kad tijesto dvostruko naraste, razdijeli se u 2 dijela koja se ponovo mijese, pokriju i ponovo puste dizati. Kad su se hljepčići dignuli (dvostruko), ureže se škarama svaki dio od sredine u tri smjera, tako da je taj kruščić razdijeljen na 3 jednaka dijela. Zatim se pince stave na dobro namazan lim za pečenje, premažu razmućenim jajem i stave u ugrijanu pećnicu. Pince se peku na jednoličnoj temperaturi 50-60 minuta.