2 paketa lisnata tijesta
40 dag sira
25 dag oraha
15 dag maka
10 dag grožđica
50 dag jabuka
1 dl vrhnja
1 dl ulja
šećer u prahu
Nadjev:
40 dag sira
25 dag oraha
15 dag maka
10 dag grožđica
50 dag jabuka
1 dl vrhnja
1 dl ulja
ećer u prahu
Postupak pripreme
2 komada lisnata tijesta razvaljaj i napravi 5 mlinaca.
Stavi 1 list tijesta i gore orahe i grožđice, te ih poškropiti uljem. Orahe pomiješati sa šećerom u prahu, da budu dovoljno slatki. Na to ide 2. list i na njega naribane jabuke, zaslađene i dodati malo cimeta, te ih poškropiti uljem. Na 3. list ide mljeveni mak ( složiti
ga kao za bilo koji nadjev sa šećerom, mlijekom… ), te poškropiti uljem. Na 4. list stavi zaslađeni sir prema ukusu, te ga preliti vrhnjem. Pokriti ga 5. listom i staviti peći.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+4)
Sastojci
- 2 paketa lisnata tijesta
- 40 dag sira
- 25 dag oraha
- 15 dag maka
- 10 dag grožđica
- 50 dag jabuka
- 1 dl vrhnja
- 1 dl ulja
- šećer u prahu
Nadjev:
- 40 dag sira
- 25 dag oraha
- 15 dag maka
- 10 dag grožđica
- 50 dag jabuka
- 1 dl vrhnja
- 1 dl ulja
- ećer u prahu
Postupak pripreme
2 komada lisnata tijesta razvaljaj i napravi 5 mlinaca.
Stavi 1 list tijesta i gore orahe i grožđice, te ih poškropiti uljem. Orahe pomiješati sa šećerom u prahu, da budu dovoljno slatki. Na to ide 2. list i na njega naribane jabuke, zaslađene i dodati malo cimeta, te ih poškropiti uljem. Na 3. list ide mljeveni mak ( složiti
ga kao za bilo koji nadjev sa šećerom, mlijekom… ), te poškropiti uljem. Na 4. list stavi zaslađeni sir prema ukusu, te ga preliti vrhnjem. Pokriti ga 5. listom i staviti peći.