Međimurska gibanica

recepti_bez_slike
2 paketa lisnata tijesta 40 dag sira 25 dag oraha 15 dag maka 10 dag grožđica 50 dag jabuka 1 dl vrhnja 1 dl ulja šećer u prahu Nadjev: 40 dag sira 25 dag oraha 15 dag maka 10 dag grožđica 50 dag jabuka 1 dl vrhnja 1 dl ulja ećer u prahu Postupak pripreme 2 komada lisnata tijesta razvaljaj i napravi 5 mlinaca.

Stavi 1 list tijesta i gore orahe i grožđice, te ih poškropiti uljem. Orahe pomiješati sa šećerom u prahu, da budu dovoljno slatki. Na to ide 2. list i na njega naribane jabuke, zaslađene i dodati malo cimeta, te ih poškropiti uljem. Na 3. list ide mljeveni mak ( složiti
ga kao za bilo koji nadjev sa šećerom, mlijekom… ), te poškropiti uljem. Na 4. list stavi zaslađeni sir prema ukusu, te ga preliti vrhnjem. Pokriti ga 5. listom i staviti peći. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4)

Sastojci

  • 2 paketa lisnata tijesta
  • 40 dag sira
  • 25 dag oraha
  • 15 dag maka
  • 10 dag grožđica
  • 50 dag jabuka
  • 1 dl vrhnja
  • 1 dl ulja
  • šećer u prahu

Nadjev:

  • 40 dag sira
  • 25 dag oraha
  • 15 dag maka
  • 10 dag grožđica
  • 50 dag jabuka
  • 1 dl vrhnja
  • 1 dl ulja
  • ećer u prahu

Postupak pripreme

2 komada lisnata tijesta razvaljaj i napravi 5 mlinaca.

Stavi 1 list tijesta i gore orahe i grožđice, te ih poškropiti uljem. Orahe pomiješati sa šećerom u prahu, da budu dovoljno slatki. Na to ide 2. list i na njega naribane jabuke, zaslađene i dodati malo cimeta, te ih poškropiti uljem. Na 3. list ide mljeveni mak ( složiti
ga kao za bilo koji nadjev sa šećerom, mlijekom… ), te poškropiti uljem. Na 4. list stavi zaslađeni sir prema ukusu, te ga preliti vrhnjem. Pokriti ga 5. listom i staviti peći.

Prosjek: 4.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)