Fina pizza
Ova pizza je oduševila mog dragog. Napravila sam ju jučer od ostataka ručka.
Od mog ručka ostalo je onog finog safta od piletine. Zamjesila sam tjesto za pizzu:
- meko brašno
- sviježi kvasac
- toplo mlijeko
- ulje
- vrhnje za kuhanje
- sol
Premazala sam tjesto umakom od rajčice, po njemu stavila saft od piletine i ispekla do pola u pećnici. Nakon toga po pizzi naribala sam veću količinu sira i ispekla ju do kraja. Vi po želji možete dodati i gljive.
Umak od paradajza radim sama, tako da na sitno narežem crveni luk i malo češnjaka, te ga popržim. Dodam na sitno rezanu rajčicu i pirjam sve zajedno dok se rajčica ne skaši. Dodam sol, papar, origano, vegetu i malo šećera ako je potrebno. kad je gotovo sve izmiksam štapnim mikserom.
Dobar tek Vam želim!
Link izvora / potpis autora: Vratarić Ivana
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): pizza
- Sastojci: origano / vrhnje za kuhanje / gljive / rajčice / kvasac / rajčica / mlijeko / sol / crveni luk