Kroketi od oslića

220 g krumpira, oguljenoga i narezanog na velike komade 100 ml ekstradjevičanskoga maslinova 100 g luka, sitno nasjeckanoga 400 g fileta oslića Sol i papar, prema ukusu 140 g bijeloga kruha, narezanog na kriške 30 g svježeg peršina, sitno nasjeckanoga 50 g svježeg bosiljka, sitno nasjeckanoga 4 g svježega vlasca, sitno nasjeckanoga 3 velika jaja, lagano umućena 100 g krušnih mrvica Biljno ulje za prženje, prema potrebi Balzamični ocat, prema ukusu Priprema: Kuhajte krumpire u loncu lagano posoljene vode dok ne omekšaju, ocijedite ih i zgnječite. Ulijte 1 1⁄2 žlicu ulja u tavu pa pirjajte luk na jakoj vatri dok ne omekša. Dodajte filete oslića. Drvenom kuhačom razmrvite filete dok se kuhaju. Kada se skuhaju, premjestite ih u veliku zdjelu. Pomiješajte ih sa zgnječenim krumpirima, posolite i popaprite pa pustite da se ohladi. Skinite koru s narezanoga kruha i natrgajte sredinu na komadiće. Stavite kruh i začinsko bilje u prerađivač hrane koji ima široku, plosnatu oštricu pa ih sameljite dok ne dobijete ravnomjerno zelenu smjesu. Riblju smjesu rukama oblikujte u krokete širine 3 cm i duljine 5 cm. Uvaljajte ih u krušne mrvice, umućeno jaje i na kraju u kruh sa začinskim biljem. U dubokoj tavi zagrijte ulje. Kada postane vrelo ubacite krokete i pržite ih dok ne postanu zlatnožuti s obiju strana. Izvadite ih žlicom s prorezima i stavite na papirnate ubruse da se ocijede. Poslužite na postelji od salate i poškropite s nekoliko kapi balzamičnoga octa. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 220 g krumpira, oguljenoga i narezanog na velike komade
  • 100 ml ekstradjevičanskoga maslinova
  • 100 g luka, sitno nasjeckanoga
  • 400 g fileta oslića
  • Sol i papar, prema ukusu
  • 140 g bijeloga kruha, narezanog na kriške
  • 30 g svježeg peršina, sitno nasjeckanoga
  • 50 g svježeg bosiljka, sitno nasjeckanoga
  • 4 g svježega vlasca, sitno nasjeckanoga
  • 3 velika jaja, lagano umućena
  • 100 g krušnih mrvica
  • Biljno ulje za prženje, prema potrebi
  • Balzamični ocat, prema ukusu

Priprema:

Kuhajte krumpire u loncu lagano posoljene vode dok ne omekšaju, ocijedite ih i zgnječite. Ulijte 1 1⁄2 žlicu ulja u tavu pa pirjajte luk na jakoj vatri dok ne omekša. Dodajte filete oslića. Drvenom kuhačom razmrvite filete dok se kuhaju. Kada se skuhaju, premjestite ih u veliku zdjelu. Pomiješajte ih sa zgnječenim krumpirima, posolite i popaprite pa pustite da se ohladi. Skinite koru s narezanoga kruha i natrgajte sredinu na komadiće. Stavite kruh i začinsko bilje u prerađivač hrane koji ima široku, plosnatu oštricu pa ih sameljite dok ne dobijete ravnomjerno zelenu smjesu. Riblju smjesu rukama oblikujte u krokete širine 3 cm i duljine 5 cm. Uvaljajte ih u krušne mrvice, umućeno jaje i na kraju u kruh sa začinskim biljem. U dubokoj tavi zagrijte ulje. Kada postane vrelo ubacite krokete i pržite ih dok ne postanu zlatnožuti s obiju strana. Izvadite ih žlicom s prorezima i stavite na papirnate ubruse da se ocijede. Poslužite na postelji od salate i poškropite s nekoliko kapi balzamičnoga octa.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA riba
  • Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
  • Vaše oznake (tagovi): riba
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)