Bavette s tunom

300 g tjestenine bavette (plosnatih špageta) ili fettucina 300 g odrezaka tune, narezane na srednje velike kocke 300 g koktel-rajčica, prerezane na dva djela 45 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja 1 češanj češnjaka, oguljen 1 grančica divljega komorača 1 čili papričica, nasjeckana Sol i papar, prema ukusu Priprema: Zagrijte polovicu ulja u teflonskoj tavi i popržite ribu na naglo. Posolite, popaprite i dodajte divlji komorač prema ukusu. U drugoj tavi zagrijte preostalo ulje i pirjajte cijeli češanj češnjaka i čili papričicu. Na kraju dodajte ribu. U loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante. Ocijedite i dodajte u tavu u kojoj je umak. Kuhajte nekoliko sekunda, dobro promiješajte i poslužite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Rezanci sa svježim kravljim sirom najbolji recept Brzi "sote" ›
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 300 g tjestenine bavette (plosnatih špageta) ili fettucina
  • 300 g odrezaka tune, narezane na srednje velike kocke
  • 300 g koktel-rajčica, prerezane na dva djela
  • 45 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka, oguljen
  • 1 grančica divljega komorača
  • 1 čili papričica, nasjeckana
  • Sol i papar, prema ukusu

Priprema:

Zagrijte polovicu ulja u teflonskoj tavi i popržite ribu na naglo. Posolite, popaprite i dodajte divlji komorač prema ukusu. U drugoj tavi zagrijte preostalo ulje i pirjajte cijeli češanj češnjaka i čili papričicu. Na kraju dodajte ribu. U loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante. Ocijedite i dodajte u tavu u kojoj je umak. Kuhajte nekoliko sekunda, dobro promiješajte i poslužite.

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA tjestenine
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)