Bavette s tunom
Sastojci:
- 300 g tjestenine bavette (plosnatih špageta) ili fettucina
- 300 g odrezaka tune, narezane na srednje velike kocke
- 300 g koktel-rajčica, prerezane na dva djela
- 45 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka, oguljen
- 1 grančica divljega komorača
- 1 čili papričica, nasjeckana
- Sol i papar, prema ukusu
Priprema:
Zagrijte polovicu ulja u teflonskoj tavi i popržite ribu na naglo. Posolite, popaprite i dodajte divlji komorač prema ukusu. U drugoj tavi zagrijte preostalo ulje i pirjajte cijeli češanj češnjaka i čili papričicu. Na kraju dodajte ribu. U loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante. Ocijedite i dodajte u tavu u kojoj je umak. Kuhajte nekoliko sekunda, dobro promiješajte i poslužite.
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA tjestenine
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina
- Sastojci: komorač / čili / papar / rajčica