Flambirane višnje s sladoledom
Evo jednog slatkog jela koje me je svojevremeno oduševilo svojom jednostavnošću. Možete ga pripremati tokom cijele godine.
Sastojci:
- Svježe višnje ili kompot od višanja
- 2 dcl konjaka
- 2 supene žlice smeđeg šećera
- sladoled (osobno preferiram mix punč i vanilija)
Priprema:
Višnje stavite u tavu (dublju) te ih stavite kuhati, potom dodate 2 supene žlice smeđeg šećera.
Kad se smjesa počne zgušnjavati ulijete 2 dcl konjaka te zapalite, pošto je alkohol odgorio skinete s štednjaka te stavite sa strane da se blago ohladi. Potom uzmete zdjelice, izgrebite sladoled i svaku zdjelicu s sladoledom prelijete s flambiranim višnjama.
Potom ih možete odmah poslužiti ili staviti u zamrzivač da se dodatno ohlade, ovisno da li je ljeto ili je zima.
Dobar tek!
Link izvora / potpis autora: vanja dp
- Vaše oznake (tagovi): višnje
- Sastojci: konjak / sladoled / smeđi šećer / višnje sviježe ili iz kompota (otkoštene)