Krema na pari
Superbrza i prefina kremica
Sastojci:
- 8 žumanjaka
- 8 žlica šećera
- 30 grama želatine u prahu
- voće-breskve, kajsije, ananas...
- 0,5 L slatko vrhnje
Priprema:
Žumanjke, šećer i želatinu izmiksati pa na pari kuhati neprekidno mješajući sa kuhačom, gotovo za 10 minuta. Ohladiti u međuvremenu isjckati voće na kockice, ja sam koristila svježe vinogradske breskve, a može se koristiti i voće iz kompota, pa izmiksati slatko vrhnje u njega dodati kremu od žumanjaka izmiksati pa dodati voće i izmješati žlicom.
Krema se može staviti na obični biskvit, a ja sam na biskvit od bjeljanaka, a može se i rolat.
Link izvora / potpis autora: ivana dragičević
- Vrijeme pripreme: 10 minuta
- Vaše oznake (tagovi): krema