Mrkvin kolač

Autor: jasamja   (palac x 23734) |moji recepti

1
Jako jako jednostavan kolač ,a nikad niko nebi pogodio da je mrkva glavni sastojak kolača. Kolač ostaje sočan i mekan i sutradan (ako ga ostane)
Mrkvin kolač
  • 5 jaja(4 veća ili 5 manjih)
  • 2 šalice šećera
  • 2 šalice brašna(više manje vidit će se po gustoći)
  • 1/2 šalice ulja ili rastopljenog margarina
  • cimeta po izboru ( ja stavim na vrh noža )
  • 2-3 žlice kakaa ili 10 dag rastopljene čokolade
  • 1/2 kg naribane mrkve(ja je meljem u multipraktiku ali dva puta)
  • i čokoladna glazura

Sve se  po redu izmješa jaja se ne odvajaju na žum i bjelj.,najbitnije je da jedino da se mrkva doda na kraju i da se lagano umješa.

Staviti peći u dublji pleh na 180 stupnjeva otprilike 25 min (provjeriti čačkalicom).

Gotov kolač prelijemo čokoladnom glazurom  ohladimo i uživamo u okusima.

Biskvit dobiven na ovaj način sam koristila i  kao kore za tortu i pokazalo se fenomenalno.

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika jasamja's

drago mi je da ste probali i da vam se sviđa.Ja osobno dodam mrkvu u bilo koji biskvit radi sočnosti . :D

2
Slika korisnika Jovanka Komazec's

kolac je jako jednostavan lalo se napravi i ukusan stq je najbitnije probajte

3
Slika korisnika 666's

Bili ste u pravu, stvarno se ne osjeti da je uopće mrkva sastojak kolača. Kako to?( Iako moram priznati da sam je stavila još manje nego što piše zbog bojazni, he). U skoro sve kolače ju dodajete? Posula sam još kolač na kraju malo i sa šećerom

4
Slika korisnika jasamja's

ne da se neosjeti nego nema šanse da se prepozna u kolaču mrkva ona da samo sočnost i ono malo slatkas okus ,zapravo nitko mi nije niti vjerovao da je mrkva u njemu.
Mrkvu inače dodajem i biskvitima bilo za torte bilo za kolače jer ona stvarno da veliku sočnost i kolači mogu puno duže trajat neće bit suhi ni idući dan ni iza naravno ako ih ostane za iduće dane.
Probajte pa recite dal su primjetili da je mrkva u njima

5
Slika korisnika 666's

Joooooooj meni baš ne zvuči fino, sorry, nemogu mrkvu smisliti, iako ideja za svaku pohvalu. To ste sami eksperimentirali ili baš tako i ide recept?Probat ću napravit mojima, ali sumnjam da će proći. Stvarno se ne osjeti da jedete mrkvu?